By March 31, 2023

Σημεία πίεσης στα πόδια για να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους

acupressure είναι ένας τύπος παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής (TCM) που στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο ενεργειακό σύστημα του σώματος. Τα σημεία πίεσης κεφαλαλγίας στα πόδια είναι σημεία όπου οι ασκούμενοι Acupressure ισχυρίζονται ότι η πίεση μπορεί να προκαλέσει μετατοπίσεις στην ενέργεια του σώματος. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο.

Η έρευνα για την Acupressure είναι σχετικά νέα. Ωστόσο, μερικές μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της ακουστικής για τον πόνο στο κεφάλι.

Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει σημεία πίεσης στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματος που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ένα άτομο να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους. Θα εξηγήσει επίσης την επιστήμη πίσω από τα σημεία πίεσης και θα απαριθμήσει πιθανή κεφαλαλγία που ενεργοποιεί ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να αποφύγει.

Σημεία πίεσης στα πόδια για πονοκεφάλους

Υπάρχουν μόνο μερικά σημεία πίεσης στα πόδια που μπορεί να βοηθήσουν με πονοκεφάλους. Αυτά τα σημεία είναι ασφαλή στη χρήση παράλληλα με άλλα σημεία πίεσης. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να διεγείρει ένα σημείο πίεσης αλλού στο σώμα και στη συνέχεια να μετακομίσει στα πόδια.

Ορισμένα σημεία για την τόνωση των πονοκεφάλων περιλαμβάνουν:

tai chong

Αυτό το σημείο, επίσης γνωστό ως ήπαρ 3, βρίσκεται στην κορυφή του ποδιού. Βρείτε το εντοπίζοντας το σημείο στο πλέγμα μεταξύ των μεγάλων και των δεύτερων ποδιών. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω, έτσι ώστε το χέρι να είναι επίπεδο με την αρθρώση και να διεγείρει για αρκετά λεπτά.

Μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει τους πονοκεφάλους και την ένταση, καθώς και χαμηλό πόνο στην πλάτη και άγχος.

zu lin qi

Οι επαγγελματίες acupressure αναφέρονται επίσης σε αυτό το σημείο ως χοληδόχο κύστη 41.

στην περιοχή μεταξύ των αρθρώσεων όπου τα δάχτυλα των ποδιών συνδέονται με τα πόδια. Διεγείρεται για αρκετά λεπτά.

Η εφαρμογή πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει με πονοκεφάλους, πόνο στην περίοδο και εμμηνορροϊκούς πονοκεφάλους.

Μάθετε για διαφορετικά σημεία πίεσης χεριών για να ανακουφίσετε διάφορες συνθήκες εδώ.

Άλλα σημεία πίεσης για πονοκεφάλους

Τα σημεία πίεσης που αναφέρονται παρακάτω μπορούν επίσης να βοηθήσουν με πονοκεφάλους.

feng chi

Αυτό το σημείο είναι επίσης γνωστό ως χοληδόχο κύστη 20. Τονώνει αυτό το σημείο πίεσης πίσω από το λαιμό, σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης, στο σημείο όπου οι μεγάλοι μύες του ο λαιμός προσκολλάται στη βάση του κεφαλιού.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι πονοκεφάλους, καθώς και τα ψυχρά συμπτώματα, η κόπωση και η ημικρανία.

He gu

Ένα άτομο μπορεί να διεγείρει αυτό το σημείο πίεσης, που αναφέρεται επίσης ως μεγαλύτερο έντερο 4, εντοπίζοντας το σημείο στο πλάι του δείκτη όπου συνδέεται με το χέρι, Μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, της έντασης, των πονόδοντων, του γενικευμένου πόνου του προσώπου και των πονοκεφάλων. Ωστόσο, η τόνωση του GU δεν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

jian jing

Οι ασκούμενοι acupressure ονομάζουν επίσης αυτή τη σφαίρα της ουροδόχου κύστης 21.

Δώστε αυτό το σημείο στην κορυφή των ώμων, στο ακριβές μέσο μεταξύ του λαιμού και τους ώμους. Θα πρέπει να βοηθήσει με πονοκεφάλους, πόνο στο λαιμό και δυσκαμψία του λαιμού.

Η εφαρμογή πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να μην είναι ασφαλής σε έγκυους.

zhong zu

Βρείτε Zhong Zu ή τριπλό θερμαντήρα 3, ανάμεσα στο δάχτυλο του Pinky και Ring, ανάμεσα στους αρθρώσεις όπου τα δάχτυλα συνδέονται με το χέρι.

Η διέγερση αυτού του σημείου μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει τους πονοκεφάλους της έντασης, καθώς και τον πόνο στο λαιμό και τον ώμο.

Μάθετε περισσότερα σημεία πίεσης που μπορεί να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους εδώ.

Γιατί τα σημεία πίεσης κάνουν τη διαφορά;

Οι επαγγελματίες TCM πιστεύουν ότι μια ζωτική δύναμη ενέργειας που ονομάζεται Chi (QI) κυκλοφορεί σε όλο το σώμα. Η ασθένεια και άλλα θέματα υγείας μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπίες αυτής της ενέργειας, οδηγώντας σε πόνο και σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Η τόνωση ορισμένων σημείων πίεσης βοηθά στην αποτελεσματικότερη μετακίνηση του CHI.

Η έρευνα για την Acupressure δεν είναι καθοριστική. Παρόλο που οι επαγγελματίες έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το συμπληρωματικό φάρμακο για χιλιάδες χρόνια, η επιστήμη αρχίζει τώρα να διερευνά τη χρήση της.

Για να διεγείρει ένα σημείο πίεσης, εφαρμόστε σταθερή και σταθερή πίεση σε μια κίνηση προς τα πάνω και προς τα κάτω ή κυκλικής κίνησης για αρκετά λεπτά. Δεν πρέπει να βλάψει. Εάν το κάνει, δοκιμάστε ελαφρώς μετακινώντας το σημείο πίεσης.

Ένας μικρός αριθμός μελετών υποδηλώνει ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι μια χρήσιμη θεραπεία για τον πόνο στο κεφάλι. Για παράδειγμα, μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή του 2010 συνέκρινε τον αυτοαναφερόμενο πόνο 1 και 6 μήνες μετά από μυϊκή χαλαρωτική θεραπεία ή ακουστική. Ενώ και οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν, οι βελτιώσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες στην ομάδα Acupressure.

Μια συστηματική ανασκόπηση του 2014 διαπίστωσε γενικότερα ότι η Acupressure θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου του κεφαλιού.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με μελέτες σημείων πίεσης και ακουστικής για πονοκεφάλους. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν συγκεκριμένα σημεία acupressure αλλά μάλλον μια ομάδα σημείων. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διάκριση εάν ένα συγκεκριμένο σημείο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα άλλο.

Μάθετε εδώ για την ακουστική και τον βελονισμό εδώ.

Οι πονοκέφαλοι ενεργοποιούν

Οι πονοκέφαλοι είναι από τις πιο συνηθισμένες θλίψεις και οι περισσότεροι είναι αβλαβείς. Οι συγκεκριμένες ενεργοποιήσεις θα εξαρτηθούν από τον τύπο πονοκέφαλου.

Για παράδειγμα, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία, ενώ κάθεται σε ένα γραφείο όλη την ημέρα σε μια τεταμένη στάση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο έντασης.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να διατηρηθεί ένα αρχείο καταγραφής πονοκεφάλων και οι σκανδάλες τους για να εντοπίσουν τυχόν μοτίβα. Ορισμένες ενεργοποιήσεις περιλαμβάνουν:

  • Κόπωση
  • Πόνος και ένταση στους μυς
  • άγχος
  • καφεΐνη και αλκοόλ
  • Ορισμένα τρόφιμα

Άλλες επιλογές θεραπείας

Ορισμένες εναλλακτικές επιλογές θεραπείας για πονοκεφάλους περιλαμβάνουν:

  • Μασάζ για πόνο και ένταση
  • φάρμακο πονοκέφαλου, είτε ένα over-the-counter είτε συνταγογραφούμενο
  • Συμπληρωματική ιατρική, όπως ο βελονισμός
  • Τεχνικές διαχείρισης στρες
  • Περισσότερο νερό

Μάθετε 15 φυσικές θεραπείες για πονοκεφάλους και ημικρανίες εδώ.

Πότε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό

Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι δεν είναι επικίνδυνοι και επιλύονται με ή χωρίς θεραπεία.

Ωστόσο, ορισμένοι πονοκέφαλοι είναι μια χρόνια πηγή πόνου, ειδικά για τους ανθρώπους που βιώνουν ημικρανίες και εκείνους με χρόνιες πονοκεφάλους έντασης. Ένας πονοκέφαλος μπορεί επίσης να προειδοποιήσει για ένα σοβαρό υποκείμενο ιατρικό ζήτημα.

Ένα άτομο πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γιατρό εάν:

  • Οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν αρκετές φορές την εβδομάδα
  • Οι στρατηγικές διαχείρισης σπιτιού είναι αναποτελεσματικές
  • Οι ενεργοποιητές διαχείρισης κεφαλαλγίας δεν εμποδίζουν τους πονοκεφάλους
  • Οι πονοκεφάλους είναι πολύ οδυνηρές
  • Το πρότυπο κεφαλαλγίας αλλάζει
  • Παρατηρούν νευρολογικά συμπτώματα παράλληλα με πονοκεφάλους, Ο εμετός

Η αναζήτηση επείγουσας ιατρικής περίθαλψης είναι απαραίτητη εάν ένας ξαφνικός, πολύ έντονος πονοκέφαλος συνυπάρχει με μούδιασμα σε κάθε πλευρά του σώματος, σύγχυση, απώλεια συνείδησης ή πρόβλημα με το περπάτημα ή τη μετακίνηση.

Περίληψη

Τα σημεία acupressure για πονοκεφάλους μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο να αισθάνεται καλύτερα γρηγορότερα. Για μερικούς ανθρώπους, αυτά τα σημεία πίεσης είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα φάρμακα κεφαλαλγίας και τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει.

Όπως και με οποιαδήποτε χρόνια ιατρική κατάσταση, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό εάν οι πονοκεφάλους είναι συχνές ή εάν τα διορθωτικά μέτρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

  • Κεφαλαλγία/ημικρανία
  • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική