By September 10, 2022

Какво да знаем за Medicare част C

Medicare, част C е пакетен план на Medicare, който включва покритие на лекарства за болница, медицинска и рецепта за повечето хора. Той също така обхваща допълнителни услуги, които традиционните планове на Medicare не обхващат, като стоматологични, слухови и зрителни грижи. Въпреки това, покритието за тези варира между плановете.

Друго име за тези планове е Medicare Advantage. Въпреки че те често осигуряват повече покритие от традиционния план на Medicare, хората с Medicare Advantage трябва да избират от мрежа от лекари и доставчици на здравни услуги, на които Medicare и доставчиците на планове са се съгласили. Получаването на грижи извън тези мрежи ще бъде по-скъпо.

Одобрените от Medicare здравноосигурителни компании администрират Medicare Advantage. Те трябва да следват правилата, които Medicare са установили, тъй като Medicare изпраща над фиксиран паричен брой пари всеки месец, за да финансира политика за предимство за дадено лице.

В тази статия обясняваме подробностите на Medicare Advantage, както и като Как се различава от традиционните политики на Medicare.

Какво е Medicare част C?

Здравните застрахователни компании предлагат хиляди планове на Medicare Advantage. Наличието им варира в зависимост от региона.

Видове

Според tomedicare.gov, плановете обикновено попадат в една от петте категории.

  • Организация за поддържане на здравето (HMO): да се получи отстъпка Лечение в план за HMO, човек трябва да получи грижи от фиксирана мрежа от доставчици на здравни услуги. Тези лекари, клиники и болници се съгласиха да предоставят услуги с отстъпка на хора, които притежават този план. Човек често трябва да получава препоръка от лекар за първична помощ за специалност медицинска помощ съгласно HMO план. Ако дадено лице получава грижи от доставчик извън мрежата, може да се наложи да плати пълна цена.
  • Предпочитана организация на доставчиците (PPO): ППО плановете са подобни на HMOS. Човек спестява пари, като избира доставчици на мрежа. Организацията на PPO обаче може също да финансира част от грижите за доставчик на извън мрежата. Лечението по тези планове обикновено не изисква насочване на доставчика на първична помощ.
  • Частна такса за услуга (PFFs): Хората с PFFS планове имат споразумения с доставчици, които приемат Medicare. Настоящото споразумение изисква лекарите да начисляват определена сума за своите медицински услуги. Не всички одобрени от Medicare доставчици приемат тези планове. Някои планове на PFFS могат да уточняват лекарите в мрежата, докато други не.
  • Планове за специални нужди (SNP): SNP са планове, които помагат на хората със специфични хронични медицински състояния. Тези хора могат да използват лекарства с рецепта и лекари по -редовно. Примери за медицински състояния с SNP включват хронична сърдечна недостатъчност, деменция, диабет, заболявания на черния дроб и бъбреците в крайна стадий и ХИВ. Всички SNP предлагат покритие на лекарството с рецепта.
  • Медицинска спестовна сметка (MSA): Тези планове съчетават застрахователен план с високо приспадане и медицинска спестовна сметка. Човек с този план има високо приспадане. Те могат да използват пари от своя MSA, за да помогнат за финансирането на разходите за здравеопазване, преди да се наложи да посрещнат приспадането си. Това означава, че дадено лице може да финансира медицински разходи, преди застраховката да плаща. Много планове на MSA позволяват на човек да потърси грижи от всеки доставчик, който избра.

Не всеки план е наличен във всеки регион. Като общо правило, областите с по -големи разпространения имат по -голямо разнообразие от налични планове.

За повече ресурси, които да ви помогнат да ви преведат през сложния свят на медицинската застраховка, посетете нашия Medicare Hub.

Средни разходи

Може да се окаже, за да осигури средни разходи За Medicare част C, тъй като има налични планове за обхват. Различните лични обстоятелства, като доходите и хисторията на плащането на данъци върху Medicare, също информират разходите за политика.

Планът на Medicare Advantage има своя собствена премия, която понякога може да бъде нула долара. Според Фондация за семейство Кайзер (KFF), средната месечна премия Medicare Advantage е 25 долара. Някои планове обаче имат месечни премии, които надвишават 200 долара.

Всеки план изисква индивидите да отговарят на определена сума на разходите за джоба си, преди техните PlanStarts да плащат за здравни услуги. Това понякога може да възлиза на хиляди долари.

Според кратък емисия на публичната политика на Университета на Пенсилвания Уортън, човек със специфичен план за предимство на Medicare в окръг Филаделфия, Пенсилвания, плати средно годишно годишно извън стока от 3 950 долара.

Това е по-малко от 6 180 долара, които хората с традиционни Medicare плащат в разходи за джобни разходи в същия регион alkotox капсули цена.

Извън джоба е сумата на парите, които човек може да очаква да похарчи заради своето ремиум за медицински разходи.

Някои хора се радват на значителни икономии на разходи, когато използват Medicare Advantage , в зависимост от това къде живеят.

допустимост за Medicare част C

допустимост за Medicare Част C Плановете зависи от следните критерии:

  • Географска област: Плановете за предимство на Medicare обикновено не са налични или По -малко достъпни в географските региони с по -ниска популация, като Аляска и Уайоминг. Хората в по -големите градове често имат най -много планове за тях.
  • Медицински състояния: За да се класира за план за специални нужди, човек трябва да има медицинското състояние, което планът покрива.

Уебсайтът на Medicare позволява на човек да търси планове за предимство на Medicare Advantage в своя район. Човек може да въведе пощенски код и да види списък на наличните планове.

Medicare част C срещу други планове

Medicare Част C Плановете и традиционните политики на Medicare са различни. Част C свързва услуги заедно и в зависимост от плана, може да предложи повече услуги от традиционните Medicare, включително стоматологичен, зрение и слухови грижи.

Хората трябва да проверяват своя индивидуален план, за да видят какво обхваща отгоре на традиционния Medicare. Компаниите за много различни планове.

  • Ако човек използва традиционния Medicare, той плаща директно Medicare, а Medicare изплаща услугите си.
  • Medicare Част Б: Човек плаща своята Medicare част Б премия директно на правителството.
  • Medicare Част В: Хората с част C плащат частна застрахователна компания. ; Човек може да избере от няколко плана и да плаща месечна премия директно на правителството.
  • Medigap: Medigap Insurance може да помогне на човек да плати за съвместни плащания и приспадания, както и други разходи за извън джоба, които са извън джоба.

Някои хора предпочитат да избират свои собствени доставчици и специалисти, които могат да дойдат с атрадиционен Medicare.

Резюме

Medicare, част C, или Medicare Advantage, е алтернатива на традиционния Medicare. Когато човек избере Medicare Advantage, той може да избере план, който предоставя допълнителни услуги Medicare не покрива.

Наличието на плана варира в зависимост от географската зона и човек трябва да вземе предвид наличността, покритието и разходите при избора на най -добрия план за предимство на Medicare за тях.

Ще актуализираме разходите за 2021 г. възможно най -скоро, след като Центровете за Medicare и Medicaid Services (CMS) ги пуснаха.

Последно актуализирахме разходите на тази страница на 13 октомври 2020 г. закупуване или използване на каквито и да било застрахователни или застрахователни продукти. Healthline Media не сключва сделки за застраховането по никакъв начин и не е лицензиран като застрахователна компания или производител във всяка юрисдикция в САЩ. Healthline Media не препоръчва или подкрепя трети страни, които могат да сключват транзакция на бизнеса на застраховането.

  • Обществено здраве
  • Здравна застраховка / медицинска застраховка
  • Medicare / Medicaid / Schip

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата