By September 9, 2024

Как възникват аналните оргазми?

Въпреки че има много видове оргазми, възможно ли е да имате анален оргазъм? Всъщност това може да се изпита от всеки със задник.
Сексуалната стимулация на нервите в и около ануса предизвиква анален оргазъм. Нервите изобилстват в ануса, особено пудендалния нерв, който е виден нерв в областта на таза.
Пудендалният нерв, ако имате такъв, също осигурява усещане за вашия клитор, срамни устни и вагина. Освен това този нерв изпраща усещания към скротума и пениса, ако имате такъв. Той също така подпомага регулирането на ерекцията и еякулаторните мускули. За да ви помогне да постигнете Голямото О, активирането на този нерв по време на анален полов акт може да помогне за активирането на съседните ерогенни зони.
G- и A-точките във влагалището също могат да предизвикат оргазъм по време на анален полов акт; в пениса, P-точката (или простатата) ще направи това.

Анални оргазми на място
Между шийката на матката и пикочния мехур, дълбоко в предната стена на влагалището, се намира ерогенната зона на предния форникс, или "точката А". Тъй като анусът и вагиналната стена са толкова близо една до друга, аналното проникване може да се използва за косвено удоволствие на А-точката и може да предизвика силен оргазъм.

G-точка оргазми в аналните
Освен това G-точката се намира на предната стена на влагалището, приблизително по средата между шийката на матката и вагиналния отвор. G-точката обикновено се разглежда като компонент на мрежата от нервни окончания на клитора, дори и да не е отделен анатомичен елемент.
Когато предната вагинална стена се натисне по време на анален полов акт, подходящият ъгъл може да стимулира тази област. Женската еякулация по време на полов акт може също да се дължи на жлези в областта на G-точката.

Мъжки простатен оргазъм
Простатата, често известна като P-точката или еякулаторната жлеза, е органът под пикочния мехур, който произвежда сперма по време на еякулация при тези с пениси. Тя е с размер на орех. Освен това е доста чувствителен и много хора, които имат пенис, откриват, че прилагането на натиск, пряк или индиректен, по време на секс създава усещане за удовлетворяване, което може да засили и засили оргазмите. По време на анален полов акт често това е начинът, по който тези с пениси имат оргазъм.

Как се чувствате по време на анален оргазъм?
Според някои вагинални потребители аналния оргазъм е като клиторален оргазъм (пулс от щастливи контракции), но този път е включен аналния сфинктер, както Андреа Барика, създателят на уебсайта за сексуално образование O.school, обясни пред Health.
Някои биха могли да изпитат удоволствие по начин на "разпространяваща се вълна". В обобщение, изживяването на анален полов акт по време на кулминацията ще бъде приятно, както всеки друг оргазъм.

Как да имаме по-безопасен анален секс
Аналогично на всяка сексуална активност, аналният контакт носи различни опасности и известен дискомфорт. Ето няколко съвета за намаляване на риска от увреждане и полово предавани инфекции (ППИ), които ще подобрят удоволствието от аналната кулминация:

Почистете ануса си: Почистването помага за предотвратяване на задържане на екскременти.
Нанесете лубрикант: Смазването улеснява по-приятния анален контакт и намалява риска от разкъсване.
Използвайте презервативи: Използването на презерватив за покриване на вашите пениси и играчки може да намали шанса ви да се заразите с ППИ.
Секс играчките с изпъкнала основа са по-добри, тъй като няма да се изгубят в дупето ви.
Измийте преди вагинална игра: Смяната на презервативите и почистването на пениса или секс играчката с противопоказания на Alfazone може да помогне за предотвратяване на бактериални инфекции.
Почистете вашите секс играчки: телесните течности, оставени върху устройствата, могат да предават ППИ.
Спрете, ако анален секс ви боли: Вие или вашият партньор трябва да се наслаждавате на анален секс. Също така е важно да използвате правилния лубрикант. Напомнете си да не използвате лубриканти на маслена основа заедно със силиконови секс играчки или презервативи. Също така избягвайте използването на лубриканти със силиконова основа върху силиконовите устройства.

Кратко резюме
Анален оргазъм може да се случи на всеки. Идентифицирането на вашите предпочитани точки на проникване, било то пенис или играчка, може да ви помогне да достигнете своя връх. За други само стимулацията на ануса предизвиква оргазъм поради чувствителната природа на ануса. Някои хора могат да получат оргазъм чрез простатата, G-точката или A-точката. Може да са необходими опити и грешки, за да се определи какво предизвиква оргазъм за вас.
Освен това ще бъде по-приятно, ако използвате много смазка. Презервативите също могат да помогнат за предотвратяване на ППИ, точно както всеки друг проникващ секс. Спрете и уведомете партньора си какво харесвате и какво не харесвате, ако анален секс действително причинява вреда на вас или тях. Също така е добре, ако никой от партньорите не намира аналния секс за приятен. Установяването на ограничения и споделянето може да ви помогне да определите предпочитания от вас метод за оргазъм.