By March 31, 2023

A lábfájás enyhítésére

Az akupresszúra a hagyományos kínai orvoslás (TCM) enyhítésére, amelynek célja a test energiarendszerének egyensúlyának helyreállítása. A lábfájás -nyomáspontok a lábakon olyan foltok, ahol az akupresszúra gyakorlói állítása szerint a nyomás eltolódást okozhat a test energiájában. Ez enyhítheti a fájdalmat.

Az akupresszúra kutatása viszonylag új. Néhány tanulmány azonban támogatja az akupresszúra hatékonyságát a fejfájás szempontjából.

Ez a cikk felsorolja a lábak és más testrészek nyomása pontokat, amelyek segíthetnek az embernek a fejfájás enyhítésében. Ez megmagyarázza a nyomáspontok mögött meghúzódó tudományt is, és felsorolja a potenciális fejfájást, amelyet egy személy el akarja kerülni.

A lábfájásnál a lábon lévő nyomáspontok

Csak néhány nyomáspont van a lábakon, amelyek segíthetnek a fejfájásban. Ezeket a pontokat más nyomáspontok mellett biztonságosan használhatják. Például egy személy stimulálhatja a nyomáspontot a test más részén, majd a lábakhoz mozoghat.

A fejfájás stimulálására szolgáló pontok között szerepel:

tai chong

Ez a hely, más néven máj 3, a láb tetején található. Keresse meg úgy, hogy megtalálja a foltot a heves és a második lábujjak között. Ezután mozgassa lefelé, hogy a kéz egyenletes legyen a csuklóval, és stimuláljon néhány percig.

Ez elősegítheti a fejfájást és a feszültséget, valamint az alsó hátfájást és a stresszt.

zu lin qi

acupressure gyakorlók ezt a helyet is a hólyag hólyagnak nevezik. a csuklók közötti területre, ahol a lábujjak a lábakhoz kapcsolódnak. Stimuláljon néhány percig.

A nyomás alkalmazása erre a pontra segíthet a fejfájás, az időszak fájdalom és a menstruációs fejfájás esetén.

Ismerje meg a különböző kéznyomás -pontokat, hogy enyhítse a különféle feltételeket itt.

A fejfájás egyéb nyomáspontjai

Az alább felsorolt nyomáspontok szintén segíthetnek a fejfájásban.

feng chi

Ezt a foltot epehólyagnak is nevezik. 20. Serkesse ezt a nyomást a nyak mögött, a gerinc mindkét oldalán, azon a helyen Nyak rögzítése a fej aljához.

Ez elősegítheti a fejfájást, valamint a hideg tüneteket, a fáradtságot és a migrént.

He gu

Egy személy stimulálhatja ezt a nyomási pontot, amelyet szintén nagybélnek neveznek, ha a foltot a mutatóujj oldalán találják, ahol a kézhez kapcsolódik, A mutatóujj és a hüvelykujj között.

Ez segíthet enyhíteni a stresszt, a feszültséget, a fogfájást, az általános arcfájdalmat és a fejfájást. A He Gu stimulálása azonban nem biztonságos a terhesség alatt.

Jian Jing

Acuppresszúra gyakorlói szintén ezt a folthólyagot hívják. És a vállak. Segítnie kell a fejfájásban, a nyaki fájdalomban és a nyaki merevségben.

A nyomás alkalmazása erre a pontra nem lehet biztonságos a terhes embereknél.

zhong zu

Keresse meg a Zhong Zu -t, vagy a hármas fűtést a rózsaszínű és a gyűrűs ujj között, a csuklók között, ahol az ujjak a kézhez kapcsolódnak.

Ennek a pontnak a stimulálása elősegítheti a feszültség fejfájását, valamint a nyaki és a váll fájdalmat.

Tudjon meg több nyomást, amely megkönnyítheti a fejfájást itt.

Miért változhat a nyomáspontok?

A TCM gyakorlók úgy vélik, hogy a chi (qi) nevű létfontosságú energiaerő az egész testben kering. A betegség és más egészségügyi problémák ennek az energiának az egyensúlyhiányát okozhatják, ami fájdalomhoz és súlyos egészségügyi állapotokhoz vezethet. Bizonyos nyomáspontok stimulálása elősegíti a hatékonyabb mozgatást a chi -nek.

Az akupresszúra kutatása nem meggyőző. Noha a szakemberek évezredek óta használják ezt a kiegészítő gyógyszert, a tudomány csak most kezd feltárni annak felhasználását.

A nyomáspont serkentése érdekében a szilárd és állandó nyomást felfelé vagy lefelé vagy körkörös mozgással néhány percig. Nem árthat. Ha igen, próbálja meg kissé mozgatni a nyomáspontot.

Kis számú tanulmány azt sugallja, hogy az akupunktúra hasznos kezelést jelenthet a fejfájás szempontjából. Például egy 2010-es randomizált klinikai vizsgálat összehasonlította az önjelentéssel számolt fájdalom 1-et és 6 hónapját az izomlazító kezelés vagy az akupresszúra után. Miközben mindkét csoport jobb lett, a fejlesztések sokkal nagyobbak voltak az akupresszúra csoportban.

A 2014 -es szisztematikus áttekintés általánosságban úgy találták, hogy az akupresszúra segíthet enyhíteni a fájdalmat, beleértve a fejfájást is.

Van azonban néhány probléma a nyomáspontok és a fejfájás akuppressziójának vizsgálatával. A legtöbb nem a konkrét akupresszúrapontokat, hanem a pontok csoportját nézi. Ez megnehezíti annak felismerését, hogy egy adott folt hatékonyabb -e, mint egy másik.

Ismerje meg az akupresszúrát és az akupunktúrát.

fejfájás -triggerek

A fejfájás a leggyakoribb szenvedések, és a legtöbb ártalmatlan. A konkrét triggerek a fejfájás típusától függnek.

Például egyes ételek migrént okozhatnak, miközben egész nap az íróasztalnál egy feszített testtartásban feszültség fejfájást okozhat.

Hasznos lehet a fejfájás és azok kiváltóinak naplózása a minták azonosításához. Néhány kiváltó:

 • Fáradtság
 • Fájdalom és feszültség az izmokban
 • stressz
 • koffein és alkohol
 • Bizonyos élelmiszerek

Egyéb kezelési lehetőségek

A fejfájás néhány alternatív kezelési lehetősége a következők:

 • Masszázs a fájdalom és a feszültség érdekében /li
 • Fejfájás-gyógyszer, akár vény nélkül, akár vényköteles egy
 • kiegészítő gyógyszer, például akupunktúra
 • Stresszkezelési technikák
 • Ivás Több víz

Tanuljon meg 15 természetes gyógymódot a fejfájáshoz és a migrénhez.

mikor vegye fel a kapcsolatot az orvossal

A legtöbb fejfájás nem veszélyes, és kezeléssel vagy anélkül oldódik meg.

Néhány fejfájás azonban krónikus fájdalomforrás, különösen a migrén és a krónikus feszültségű fejfájásban szenvedők számára. A fejfájás figyelmeztethet egy komoly alapvető orvosi kérdésre is.

Az embernek vegye fel a kapcsolatot az orvossal, ha:

 • Fejfájás hetente többször történnek
 • A fejfájás -triggerek kezelése nem akadályozza meg a fejfájást
 • A fejfájás nagyon fájdalmas
 • A fejfájás -mintázat megváltozik. hányás

A sürgősségi orvosi ellátás igénylésére szükség van, ha hirtelen, nagyon intenzív fejfájás együttes, zsibbadással, a test mindkét oldalán, zavart, tudatosság elvesztését vagy sétálást vagy mozgását.

Összegzés

A fejfájás acupressure pontjai segíthetnek az embernek, hogy gyorsabban érezzék magukat. Egyes emberek számára ezek a nyomási pontok életképes alternatíva a fejfájás gyógyszereinek és az általa okozott mellékhatásoknak.

Mint minden krónikus egészségügyi állapotban, tanácsos vegye fel a kapcsolatot az orvoshoz, ha a fejfájás gyakori, vagy ha az otthoni gyógyszerek hatástalannak bizonyulnak.

 • Fejfájás/migrén
 • Kiegészítő gyógyszer/alternatív orvoslás