By September 13, 2023

A vállalkozások közé tartozik a Milktooth, a Mesh, a Rook és a The Eagle.

– Holly Hays

Noblesville hivatalosan is „helyi katasztrófahelyzetet” hirdetett

Noblesville polgármestere, Chris Jensen gluconol website hétfőn bejelentette a „helyi katasztrófavészhelyzet” hivatalos kihirdetését, március 25-én, ugyanazon a napon, amikor Indiana állam „otthon maradási” rendelete hatályba lép. A Noblesville-i tisztviselők arra kérnek minden nem létfontosságú vállalkozást, hogy zárjanak be, és a lakosokat, hogy kerüljék a szükségtelen utazást.

„A helyi katasztrófahelyzet kihirdetése Noblesville-ben Holcomb kormányzó otthonmaradási parancsával együtt működik, és megerősíti a végrehajtást városunkban” – mondta Jensen írásos nyilatkozatában. "Arra kérem, hogy csak akkor hagyja el otthonát, ha alapvető vállalkozásban dolgozik, szükséges kellékeket szerez be, vagy egészségügyi és biztonsági okokból el kell hagynia."

– Holly Hays

Indianapolis utazási figyelmeztetésre költözik

Indianapolis polgármestere, Joe Hogsett később saját, hétfői végrehajtási rendeletével elrendelte a nem alapvető fontosságú vállalkozások bezárását, a megye korábbi utazási státuszát a legmagasabb „figyelmeztető” szintre emelve, amely arra utasítja a lakosokat, hogy tartózkodjanak a legtöbb utazástól.

Hogsett végrehajtási rendelete szintén korlátozza az utazást, kivéve a vészhelyzeteket és az alapvető funkciókat – ideértve az élelmiszervásárlást, egy másik személy gondozását, a receptek felvételét vagy az önkéntességet.

"Ezek a korlátozások megterhelőek és zavaróak, de szükségesek" – mondta Hogsett közleményében. "Ez a válság valóságos, most itt van, és biztos vagyok benne, hogy életeket fogunk menteni Indianapolisban."

Hogsett utasította a városi osztályokat, hogy határozzák meg az alapvető személyzetet, és helyezzék előtérbe a közszolgáltatásokat. Eközben a tűzoltóság, a rendőrség, a közegészségügyi és a sürgősségi osztályok munkatársai a város Sürgősségi Műveleti Központjában dolgoznak, hogy figyelemmel kísérjék a közbiztonsági igényeket – közölte a polgármesteri hivatal.

Továbbra is az egekbe szöknek a munkanélküli segélykérelmek Indiana államban

Több mint 54 000 Hoosier nyújtott be munkanélküli-biztosítási segélyt a múlt hét végéig, mivel a koronavírus továbbra is pusztítást végzett az államban és a nemzetgazdaságban – mondta Eric Holcomb kormányzó hétfői televíziós beszédében.

Egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten Indiana államban 3100 bejelentés érkezett munkanélküli-biztosítási segélyért.

A koronavírus-járvány arra késztette a helyi és az állami kormányzatot, hogy bezárják az éttermek étkezőjét, és felszólítsák az embereket, hogy maradjanak otthon. Eközben számos sport-, művészeti és egyéb szórakoztató szervezet halasztott el és törölt eseményeket. Hétfőn Eric Holcomb kormányzó kiadott egy "otthon maradás" parancsot, amely arra kötelezte, hogy csak az alapvető vállalkozások, például az egészségügyi szolgáltatók, a drogériák és a rendőrség alkalmazottai dolgozzanak.

– Alexandria Burris

Kedden indul az állami forródrót vállalkozások számára

Kedd reggel indul az állam által működtetett forródrót, amely az Indiana állam új otthontartási rendjével kapcsolatos üzleti kérdésekre válaszol.

A Critical Industries Hotline kedden reggel 9 órakor nyit, hogy segítse a vállalkozásokat és az iparágakat a végrehajtási utasításban.

A központ a 877-820-0890 telefonszámon vagy a covidresponse@iedc.in.gov e-mail címen érhető el.

A forródrót csak üzleti és iparági kérdésekre szól.

Legfőbb ügyész az Ön utazói jogairól

Curtis Hill Indiana állam főügyésze hétfőn azt mondta, hogy a COVID-19 miatt megváltozott utazási tervekkel rendelkező Hoosiers-eknek tisztában kell lenniük jogaikkal, mielőtt lemondanak, visszatérítést kérnének vagy egyéb változtatásokat hajtanának végre.

„A koronavírus-járvány felforgatta életünk minden területét, és érthető módon habozásra késztette a fogyasztókat, mielőtt folytatnák légi utazási terveiket” – mondta Hill nyilatkozatában.

Hill szerint az utazóknak a következőket kell tudniuk, mielőtt bármilyen változtatást hajtanának végre terveiken:

 • Ha egy légitársaság törölt egy járatot, az utas jogosult a légitársaság visszatérítésére, függetlenül attól, hogy új járatot foglal-e.
 • Az utas visszatérítésre jogosult, ha egy légitársaság jelentős menetrendmódosítást hajt végre és/vagy jelentősen késik egy járatát, és az utas úgy dönt, hogy nem utazik.
 • Az utas visszatérítésre jogosult, ha egy fakultatív szolgáltatás díját megfizette, de járattörlés, késés, menetrendváltozás vagy olyan helyzet miatt nem tudta igénybe venni a szolgáltatást, vagy olyan helyzet miatt, amikor önkéntelenül megtagadták a beszállást.
 • Ha a járatot nem törlik, de az utas úgy dönt, hogy nem száll fel, a teljesen visszatérítendő jegyet vásárló utas általában jogosult a visszatérítésre, ha nem használja fel a megvásárolt jegyet az utazás befejezésére.
 • Ha egy járatot nem törölnek, de az utas úgy dönt, hogy nem száll fel, a vissza nem térítendő jegyet vásárló utas általában nem jogosult visszatérítésre, kivéve, ha a légitársaság ígéretet tesz a visszatérítésre.
 • Egy járat törlése esetén az az utas, akinek jelentős késés vagy törölt járat miatt járulékos kiadása, például autóbérlés, szállodai szoba vagy étkezés merül fel, nem jogosult az esetleges költségek visszatérítésére.
 • Ha az utas online utazási irodán vagy más ügynökön keresztül vásárolta a jegyét, közvetlenül az utazási irodával kell kapcsolatba lépnie a visszatérítés érdekében, mielőtt kapcsolatba lépne a légitársasággal.

Ha nem kap visszatérítést olyan légitársaságtól, utazási irodától vagy más szervezettől, amelyre úgy gondolja, hogy jogosult, panasszal fordulhat a Legfőbb Ügyészség Fogyasztóvédelmi Főosztályához.

Panasz benyújtásához látogasson el a https://indianaattorneygeneral.secure.force.com/ConsumerComplaintForm oldalra

A Community Health vezérigazgatójának tesztjei pozitívak

Bebizonyította, hogy a koronavírus bárkit megfertőzhet, a Community Health Network elnök-vezérigazgatója pozitív vírustesztet mutatott.

Bryan Mills, akinek kórházi rendszerében az államban az első COVID-19-es eset és az első haláleset is előfordult, hétfőn e-mailt küldött a közösség 16 000 alkalmazottjának.

A közösségi egészségügyi sajtóközlemény szerint a tünetek észlelése után Mills-t tesztelték, és megtudták, hogy a hétvégén megfertőződött.

A karanténban Mills távoli megbeszéléseken vesz részt, és vezeti az egészségügyi rendszer döntéshozatalát, bár a tervek szerint e feladatok egy részét másokra ruházzák át, amennyiben állapota rosszabbodik.

Az alkalmazottaknak írt e-mailben Mills, aki nem orvos, dicsérte azokat, akik a fronton vannak.

„Mindig lenyűgöz a gondozóink odaadása, akik együttérzéssel, bátorsággal és innovációval lépnek fel a világjárvány folyamatos kihívásaival szemben” – mondta.

58 új COVID-19 eset Indianában

Ahogy az államban felgyorsult a tesztelés, úgy nőtt az esetek száma is . A hétvégén több mint kétszeresére nőtt az esetek száma, a pénteki 79-ről vasárnapra 201-re emelkedett.

Hét ember halt meg, köztük egy 60 év feletti Allen megyei lakos, aki vasárnap elhunyt.

Marion megyét sújtotta a legsúlyosabban, hétfőn 28 új esetet regisztráltak, összesen 110-et. Marion megyében három ember halt meg.

Hamilton megyében három új eset volt hétfőn, összesen 21, Johnsonnál két új eset összesen 14 esetet jelent.

Hendricksnek négy új esete van, ezzel 12-re, Lake egynél pedig 11-re.

Marion és Allen megyéken kívül Delaware, Johnson és Scott megyében is történtek halálesetek.

Alig 2000 embernél végeztek vírustesztet Indianában.

– Shari Rudavsky

Az Indy park bezárja a családi központokat, ingyenes étkezést kínál

Az Indy Parks hétfőn bejelentette, hogy az Indy Parks összes családi központját, természetvédelmi központját és játszóterét azonnal bezárják a nyilvánosság elől. Az étkezési programok továbbra is elérhetőek lesznek, és az Indy Parks munkatársai telefonon és e-mailben segítik az ügyfeleket hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között.

A változás a következő létesítményeket érinti: A Garfield Park Conservatory és Sunken Garden; Garfield Park Művészeti Központ; Eagle Creek Park Földfelfedező Központ és Ornitológiai Központ; Holliday Park Természetvédelmi Központ; és az Ügyfélszolgálati Központ.

Ezek a terek nem kínálnak személyes tranzakciókat, szolgáltatásokat, bérleteket vagy programokat.

Számos Indy Parks családi központ és más helyszín fog Grab and Go étkezési lehetőséget kínálni a lakosok és családjaik számára nyitvatartási időben.

A 18 éven aluliak számára ingyenes étkezés áll majd rendelkezésre, és a Second Helpings-szel együttműködve egyes parkokban felnőttek számára is ingyenes étkezés biztosított.

További információért, valamint az ingyenes étkezési helyek és időpontok teljes listájáért látogassa meg ezt a webhelyet: https://www.indy.gov/agency/department-of-parks-and-recreation

– Justin L. Mack

A HI-FI Indianapolis adományokat gyűjt

A HI-FI Indianapolis zenei helyszín mögött álló csapat más helyi vállalkozásokkal együttműködve központi adományozóhelyet hoz létre, ahol az elsősegélynyújtó gondozási csomagokhoz szükséges tárgyakat gyűjthetik össze.

A kért készletek között pékáruk, palackozott italok, nem romlandó élelmiszerek és személyes maszkok szerepelnek. Arra is kérik a lakosokat, hogy adományozzanak a szünet szobai tevékenységeket, például kártyacsomagokat és rejtvényeket, valamint elismerő leveleket.

Minden adományt a Fountain Square, 1043 Virginia Ave. Suite 4 szám alatti HI-FI-ben fogadunk. A gondozási csomagokat még aznap kiszállítják a közép-indiánai kórházakba.

A termékeket ma délelőtt 11 és 15 óra között lehet leadni, hamarosan további leadási időpontok is elérhetők. A kórházakba való szállítás 15:30-kor kezdődik A szervezők azt mondják, hogy hetente kétszer folytatják az erőfeszítést, ha a közösség reakciója erős lesz.

– Justin L. Mack

A családon belüli erőszak megelőzése a COVID-19 válság idején

Az Indianapolis Metropolitan Police Department és a Domestic Violence Network tisztviselői emlékeztetik a lakosságot a családon belüli erőszak megelőzésére szolgáló helyi forrásokra, mivel Hoosiers több időt tölt bent a COVID-19 járvány idején.

A rendőrség tudomásul veszi, hogy a közösség tagjai egy bántalmazóval zárva találhatják magukat, miközben a közösségek a vírus terjedésének mérséklése érdekében dolgoznak.

Ha Ön vagy valaki ismerőse azonnali segítségre szorul, hívja az 1-800-799-7233-as telefonszámot.

Azok, akik segítségre vagy biztonsági tervezésre szorulnak, az alábbi szervezetekhez fordulhatnak:

 • Beacon of Hope krízisközpont: 317-731-6131
 • Első a családok (kiszabadulni): 317-634-6341
 • Az Üdvhadsereg/Ruth Lilly Női és Gyermekközpont: 317-637-5551
 • Coburn Place: 317-923-5750
 • The Julian Center: 317-941-2200

A rendőrség szerint azoknak, akik közvetlen veszélyben lévő szomszédot látnak, hívják a 911-et. Azok, akik nem folyamatban lévő családon belüli erőszakot szeretnének jelenteni, hívhatják a Crime Stoppers-t a 317-262-8577-es telefonszámon.

– Justin L. Mack

A USA Today ajándékkártya-oldalt indít a kisvállalkozások támogatására

A koronavírus által érintett kisvállalkozások megsegítése érdekében a USA Today Network új weboldalt indított , amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ajándékutalványokat vásároljanak a közösségükben működő helyi vállalkozások számára, hogy később felhasználhassák őket.

A supportlocal.usatoday.com weboldalon a látogatók és a cégtulajdonosok helyi vállalkozásokat is hozzáadhatnak a platformhoz.

Hétfő reggel 8:30-kor 22 indianapolisi vállalkozás volt a platformon. A vállalkozások közé tartozik a Milktooth, a Mesh, a Rook és a The Eagle.

– Justin L. Mack

A Citizens Energy helyreállítási szolgáltatása a nem fizetés miatt lekapcsolt ügyfelek számára

Arra kérik a Citizens Energy Group azon ügyfeleit, akiknek szolgáltatásait nem fizetés miatt leállították, hogy hívják a közműszolgáltatót a szolgáltatás helyreállítása érdekében. Az újracsatlakozást igénylő ügyfelek hívják a 317 924-3311-es telefonszámot a szolgáltatás helyreállítása érdekében.

"A COVID-19 vészhelyzet idején a kézmosás és a higiénia fontossága miatt a Citizens arra kér minden olyan ügyfelet, aki nem rendelkezik víz- és/vagy földgázszolgáltatással, hogy azonnal hívjanak minket" – mondta Jeffrey Harrison, a Citizens Energy Group elnök-vezérigazgatója. .

A tisztviselők elmondták, hogy a polgárok minden olyan fizetést elfogadnak, amelyet az ügyfelek tehetnek szolgáltatásuk újracsatlakoztatása érdekében, és különböző forrásokból származó segítséget fognak igénybe venni a fennálló egyenlegek kiegyenlítésére. A visszacsatolás elsőbbséget élveznek a víz- és szennyvízfogyasztók, majd a földgázfogyasztók.

A polgárok a COVID-19 közegészségügyi vészhelyzet idején is felfüggesztik a közüzemi hálózatok lekapcsolását, az Eric Holcomb kormányzó által kiadott végrehajtási rendeletnek megfelelően. Az állampolgárok ebben az időszakban is elengedik a betéteket, késedelmi és visszakapcsolási díjakat.

Az ügyfelek és a személyzet biztonsága érdekében a Citizens azt kéri, hogy az ügyfelek ne közelítsék meg a közüzemi dolgozókat.

Contents