By July 14, 2023

Chiar și astăzi, varecul este un aliment esențial în bucătăria Japoniei

Aceste studii demonstrează potențialul ca kava de a fi o alternativă eficientă și naturală pentru gestionarea simptomelor de anxietate.

Ajută în somn

Datorită conținutului lor de GABA, se știe că kavalactonele au un efect sedativ, încetinind eficient activitatea creierului. Cercetările preliminare indică faptul că administrarea de kava poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la scăderea timpului necesar pentru a adormi. Un studiu a examinat eficacitatea și siguranța utilizării extractului special de kava în tulburările de somn asociate cu anxietate, tensiune și neliniște. Rezultatele au arătat că șobolanii cărora li sa administrat 300 mg/kg de extract au adormit mai repede, fără a afecta timpul total de trezire sau timpul de somn non-REM.

În plus, extractul de Kava a crescut activitatea delta în timpul somnului non-REM, în timp ce flunitrazepam a avut efectul opus. Aceste descoperiri sugerează că kavalactonele pot fi o opțiune eficientă pentru cei care se luptă cu tulburări de somn.

Oferă proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene

Kava este bine cunoscut pentru efectele sale relaxante și pentru că poate ajuta cu anxietate și insomnie, dar oferă mult mai mult. Pe lângă faptul că este un calmant și un relaxant muscular, kava oferă și efecte medicinale.

Unele dintre primele cercetări găsite pe kava datează din 1965, care demonstrează potențialul său antiinflamator, arătând efecte inhibitoare semnificative asupra edemului indus de formol, serotonină, caragenan, dextran și inflamația indusă de lumina UV a pielii șobolanului. Mai mult, studiile au raportat activitățile antiinflamatorii ale kava și ale compușilor săi, făcându-l un tratament potențial pentru bolile inflamatorii și neurodegenerative.

S-a raportat că kava și kavalactonele au beneficii neuroprotectoare, cum ar fi capacitatea metisticinei de a activa calea anti-oxidativă Nrf2 în hipocampii și cortexul șoarecelui. S-a descoperit că această activare îmbunătățește deficitele cognitive într-un model de șoarece al bolii Alzheimer, demonstrând potențialul ca kava și kavalactonele de a avea un efect benefic în cazurile de declin cognitiv.

Doza recomandată de kava

Utilizarea tradițională a kava poate varia substanțial în funcție de regiune, cu doze variind de la 750 la 8000 mg de kavalactone pe zi. Studiile clinice au arătat că kava poate fi eficient pentru anxietatea ușoară și moderată în intervalul de doze zilnice de 20-300 mg kavalactone. Ca atare, doza zilnică optimă de kava poate varia în funcție de persoană și de severitatea simptomelor de anxietate. Este important să consultați un medic pentru a determina doza potrivită pentru dvs.

Efectele secundare ale kava

În comparație cu participanții care iau un placebo, extractul de kava s-a dovedit a fi o opțiune eficientă de tratament simptomatic pentru anxietate și insomnie. Datele din studiile revizuite sugerează că kava este relativ sigur pentru tratament pe termen scurt (1 până la 24 de săptămâni), atâta timp cât vine în doze mici. Cu toate acestea, există o îngrijorare serioasă cu privire la utilizarea pe termen lung a kava, deoarece poate duce la o serie de probleme de sănătate, cum ar fi malnutriția, pierderea în greutate și apatia.

În plus, au fost raportate peste 30 de cazuri de leziuni hepatice în Europa și patru decese legate de utilizarea extractelor de kava. Drept urmare, Uniunea Europeană și Canada au scos kava de pe piață, iar FDA din SUA a emis avertismente și recomandări cu privire la utilizarea acestuia. Dacă alegeți să luați kava, este important să faceți acest lucru numai sub supravegherea atentă a unui medic și ar trebui să o evitați cu totul dacă aveți orice fel de boală hepatică.

Alte efecte secundare (negrave) ale consumului de Kava pot include:

  • Tulburări digestive
  • Greaţă
  • Ameţeală

Nivelul de severitate poate diferi în funcție de greutate, familiaritatea cu consumul de Kava și doza luată.

Kava există de secole și servește ca o băutură rituală care deține mai multe proprietăți medicinale. Deși este sigur în majoritatea cazurilor, ar trebui să procedați cu precauție, deoarece poate provoca efecte secundare nedorite sau consecințe chiar mai grave, cum ar fi insuficiența hepatică sau moartea.

Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a lua ceva nou, cum ar fi kava, și aveți grijă suplimentară atunci când consumați planta.

Ashwagandha, un supliment pe bază de plante care este cunoscut pentru efectele sale asupra atenuării simptomelor de anxietate, se confruntă cu unele controverse pe TikTok din cauza potențialelor sale efecte secundare.

Deseori denumită „cireșul indian de iarnă” sau „ginseng indian”, ashwagandha a fost folosită în medicina ayurvedică pentru a îmbunătăți sănătatea generală, pentru a diminua durerea și inflamația și chiar pentru a ajuta la anxietatea.

Multe videoclipuri TikTok au recomandat utilizarea ashwagandha pentru a atenua simptomele de anxietate și depresie – pornind o tendință holistică și gloriind adesea medicina pe bază de plante. Unele videoclipuri spun chiar că ashwagandha și-a schimbat viața în bine cu efectele sale asupra anxietății și stresului.

„Se crede că Ashwagandha are efecte calmante”, spune Patricia Weiser, PharmD. „Unii oameni iau ashwagandha pentru că simt că ajută la stres și oboseală, printre alte utilizări.”

Cu toate acestea, unele videoclipuri TikTok anunță spectatorii cu privire la posibilele efecte secundare ale ashwagandha și îi avertizează pe utilizatori să fie atenți înainte de a consuma în mod regulat medicamentul pe bază de plante.

În timp ce multe videoclipuri de pe TikTok evidențiază puterea imensă a ashwagandha în diminuarea simptomelor de anxietate și stres, mulți spun, de asemenea, că provoacă sentimente de detașare. Alte reacții adverse raportate sunt amețeli și creșterea cantității de somn. Un videoclip TikTok spunea că nu se simțea neapărat detașată emoțional, ci nonșalantă și blândă.

În timp ce Weiser a spus că nu a auzit de acest fenomen până acum, ea spune: „Dacă se crede că o plantă afectează creierul, este logic că ți-ar putea afecta emoțiile. Dacă nu vă place cum vă face ashwagandha să vă simțiți, nu o mai luați. Luați în considerare să discutați cu un profesionist în sănătate mintală pentru sfaturi.” Cercetările din 2019 au analizat 60 de participanți care au consumat 240 mg de ashwagandha timp de 60 de zile și au observat o scădere a nivelului de cortizol, principalul hormon de stres.

În ciuda rezultatelor micilor studii de cercetare, deoarece ashwagandha nu este un medicament prescris, aprobat de FDA din SUA, iar cercetarea este limitată, este esențial să se consulte cu un profesionist medical înainte de a trece la tendința ashwagandha.

Weiser explică că „ashwagandha ar putea interacționa cu anumite medicamente sau suplimente”, motiv pentru care unii utilizatori TikTokk resimt efecte adverse. „Consultați un furnizor de asistență medicală înainte de a utiliza ashwagandha dacă luați sedative, benzodiazepine, medicamente pentru tiroida, imunosupresoare, medicamente pentru diabet, medicamente pentru tensiune arterială sau orice medicamente/suplimente care provoacă somnolență.”

Ați gustat vreodată alge? Dacă nu, s-ar putea să pierzi. Kelp a fost un aliment de bază popular în dietele asiatice de câteva secole – acum americanii devin curioși. Devine din ce în ce mai popular datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate și gustului său delicios.

Recomandări cheie:

  • Consumul unei diete bogate în alge poate afecta condițiile de sănătate, cum ar fi bolile tiroidiene (datorită fierului) și diabetul (tip 1 și 2).
  • Mâncatul mai multă alge poate ajuta mediul înconjurător, deoarece este obținut din surse durabile.
  • Consumul de varec poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece este plin de vitamine și minerale și este extrem de scăzut în calorii în comparație cu alternativele.

Avem tot ce trebuie să știi despre alge, informațiile sale nutriționale, cum să-l încorporezi în dieta ta și cine ar trebui să evite să-l mănânce.

Ce sunt verdețurile de mare comestibile?

Legumele de mare sau legumele de mare sunt plante și alimente din alge cultivate în apropierea sau în ocean. Atâta timp cât sunt pregătite și gătite corespunzător, majoritatea verdețurilor de mare sunt comestibile și foarte hrănitoare. Câteva dintre cele mai comune plante comestibile găsite sunt algele, algele marine, dulse, Salicornia, nori și kelp.

Dintr-un motiv întemeiat, varecul este una dintre cele mai cunoscute verdeață de mare din ocean. Este planta cu cea mai rapidă creștere din ocean; crește până la două picioare pe zi . Kelp este clasificat ca o algă brună (deși are fond verde închis) și crește de obicei în zonele cu apă sărată puțin adâncă, în apropierea zonelor de coastă din întreaga lume.

Când a devenit varecul un aliment popular?

În timp ce varecul poate fi necunoscut pentru majoritatea americanilor, japonezii și chinezii au folosit alge marine sărate de mii de ani. Chiar și astăzi, varecul este un aliment esențial în bucătăria Japoniei. Din fericire, americanii profită de oportunitatea de a-și extinde palatele în ultimele decenii, mâncând mai mult decât burgeri și pizza. În ultimii ani, o mare parte din alimentele în tendințe au provenit din cultura asiatică. Drept urmare, mai mulți consumatori se confruntă cu minunile verdețurilor de mare și, mai precis, algelor.

Beneficiile nutriționale ale varecului

Datorită versatilității și beneficiilor sale pentru sănătate, varecul este folosit de obicei în sushi, sosuri, salate, supe, condimente și alte produse.

Kelp este bogat în iod, calciu, sulf, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu și vitaminele A, D, E și complexul B. Deoarece iodul din kelp este atât de mare, ajută la susținerea producției de hormoni tiroidieni. Kelp conține, de asemenea, un carbohidrat complex cu lanț lung numit Fucoidan, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Informațiile nutriționale pentru 100 de grame de varec crud, conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA) :

  • 43 de calorii;
  • 1,7 grame proteine;
  • <1 gram de grăsime;
  • 9,5 grame carbohidrați;
  • ~1 gram de fibre;
  • 168 miligrame de calciu;
  • 121 miligrame de magneziu;
  • 180 micrograme de acid folic.

Susține sănătatea oaselor

În timp ce ne gândim la produsele lactate și la verdele cu frunze pentru a ne întări și menține sănătatea oaselor, nu reușim să recunoaștem că varecul este o sursă esențială pentru sănătatea oaselor. Vitamina K este importantă pentru metabolismul osos și funcționează cu calciul și vitamina D pentru a ajuta la menținerea sănătății oaselor. Kelp este o sursă excelentă de calciu, fier și vitaminele K, A și B12. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui supliment de verdeață care să fie ușor de încorporat în dieta dvs., încercați să adăugați niște pudră de varec la smoothie-uri, salate sau alte alimente care s-ar putea să nu le considerați potrivite pentru algele marine!

Menține un nivel sănătos al zahărului din sânge

Un studiu din 2015 a analizat potențialii compuși bioactivi din alge marine pentru managementul diabetului. Rezultatele au arătat că „s-a demonstrat că fibrele alimentare cu alge marine îmbunătățesc senzația de sațietate postprandială, scăderea aportului de energie pe termen scurt, reducerea nivelului de glucoză din sânge și îmbunătățirea sensibilității la insulină”. Nu numai că reduce nivelul de glucoză din sânge, dar s-a demonstrat că ajută la reducerea greutății corporale, ceea ce ajută la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Contents