By September 13, 2023

Collins hasonló témát fogalmazott meg a pénteki szavazást követően.

Ha ez a folyamat sikertelenül végződik, ami valószínűnek tűnik, akkor térjünk vissza a rendes rendhez.”

A kritikusok azonnal megragadták McCain szavazatát, hogy folytassák a vitát, mivel aláásta saját üzenetét a törvényjavaslatok hagyományos módon történő kidolgozásáról. McCaint a közösségi médiában is becsmérelték, amiért Washingtonba utazott, hogy életben tartsa a túlnyomórészt népszerűtlen jogszabályokat.

McCain újabb szavazást adott le kedden későn, a várhatóan a következő napokban megfontolandó több tucat módosító indítvány egyikében. Ez a módosítás hatályon kívül helyezhette volna a megfizethető ellátásról szóló törvényt, de nem volt valódi esélye az elfogadásra. 57-43 arányban elbukott.

Visszatérés Arizonába kezelésre

Azt is világossá tette, hogy washingtoni tartózkodása rövid lesz, legalábbis egyelőre.

– Néhány napig itt leszek. Remélem, hogy a védelmi felhatalmazásról szóló törvényjavaslatról szóló vitát irányítom, amelyről büszkén mondhatom, hogy ismét a kétpárti együttműködés és a Szenátus Fegyveres Szolgálat Bizottsága tagjai közötti bizalom terméke” – mondta McCain.

"Ezt követően egy időre hazamegyek, hogy kezeljem a betegségemet. Minden szándékomban áll visszatérni ide, és sokaknak okot adok arra, hogy megbánják mindazt a szép dolgot, amit rólam mondtak."

OLVASS TOVÁBB:

Teljes beszéd: McCain drámai visszatérést mutat

McCain nyilvánossága ismét a munkára összpontosít, nem a rákra

McCain, Flake segített Trump korai napirendjének kialakításában

Ward: McCainnek fel kellene lépnie, és meg kell kapnom az állását

McCain rákdiagnózisa: Amit tudunk

John McCain szenátor vasárnap figyelmeztette republikánus társait, hogy ne zárják ki a demokratákat a szenátus egészségügyi tanácskozásaiból, amelyek előrejelzése szerint kudarcot vallanak.

"Az a véleményem, hogy valószínűleg halott lesz" – mondta McCain, R-Ariz. a CBS Face the Nation című műsorában. "… Attól tartok, hogy kudarcot vall, és akkor össze kellene hívnunk egy republikánus konferenciát, és azt kellene mondani: "Mit fogunk csinálni?"

A televíziós szereplés során McCain kigúnyolta Donald Trump elnököt is, amiért azt javasolta, hogy az Egyesült Államok és Oroszország együtt tudjon dolgozni a kiberbiztonság területén, és bírálta Rex Tillerson külügyminisztert, amiért azt mondta, hogy az oroszok „megtalálták a megfelelő megközelítést, és megvan a rossz megközelítés” a szíriai célok elérése tekintetében.

Trump vasárnap hajnalban Twitter-üzente , hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken "egy áthatolhatatlan kiberbiztonsági egység létrehozásáról tárgyaltak", hogy megvédjék a "választási hackelést" és "sok más negatív dolgot".

„Mindenki tudja, hogy Oroszország beavatkozott a választásunkba” – mondta korábban Nikki Haley, Trump Egyesült Nemzetek ENSZ-nagykövete a Face the Nation című műsorban.

Az egészségügy kapcsán McCain arra buzdította a republikánusokat, hogy a republikánusok támogatása nélkül ne kövessék azt az utat, amelyet a demokraták követtek, amikor elfogadták a GOP kritikusai által "Obamacare"-nek nevezett Affordable Care Act-t.

A Better Care Reconciliation Act, amelyet zárt ajtók mögött, McCain vagy Jeff Flake szenátor (R-Ariz) közreműködése nélkül dolgoztak ki, a szenátus július negyedikei szünete előtt szavazásra készült, de a többségi republikánusok támogatásának hiánya miatt elakadt. .

A Barack Obama volt elnök által aláírt megfizethető ellátásról szóló törvényt nagyrészt hatályon kívül helyező jogszabály ellenzése heves a demokraták és mások részéről, akik „Trumpcare”-nek titulálták.

McCain, maasalong official top , aki 2016-os újraválasztási kampányának központi elemévé tette az „Obamacare” hatályon kívül helyezését és felváltását, azt mondta, hogy a szenátus republikánusainak legközelebb „a szokásos eljárás” szerint kell törvényjavaslatot benyújtaniuk, és fel kell hívniuk a demokratákat a részvételre.

"Ez nem azt jelenti, hogy ők (a demokraták) irányítják. Ez azt jelenti, hogy megfontolhatják a módosításokat" – mondta McCain. "És még ha veszítenek is, akkor is részesei a folyamatnak. A demokráciának erről kellene szólnia."

McCain Tillersont a szíriai orosz megközelítéssel kapcsolatos békítő megjegyzése miatt is megtépázta, és önként jelentkezett, hogy „gondoskodott” azon, hogy megszavazza-e Tillerson külügyminiszteri posztját, mivel korábban is tett hasonló kijelentéseket.

"Ezek ugyanazok az emberek, akik precíziós irányítású fegyverekkel csapnak le olyan aleppói kórházakra, ahol betegek és sebesültek vannak" – mondta McCain a szíriai oroszokról.

Arra a kérdésre, hogy megbánta-e Tillerson megerősítését, McCain így válaszolt: „Néha igen, de még mindig bánt a tény, hogy az amerikaiak választották ezt az elnököt, és képesnek kell lennie a csapatára.

"Amikor Barack Obama 2008-ban nyert, 2009-ben a csapatára szavaztam, mert úgy gondolom, hogy az amerikaiak azt akarták, hogy legyen csapata" – mondta McCain. – De ne gondolja, hogy nem aggódtam miatta. Tényleg aggódtam.

McCain Tillersont bántalmazó hírek közepette történt, miszerint McCain felesége, Cindy McCain nagyköveti posztra vár a külügyminisztériumnál.

McCain a múlt héten azt mondta az Arizonai Köztársaságnak, hogy ez az álláspont "még nem kész megállapodás".

Tillerson pénteken Kurt Volkert, az Arizonai Állami Egyetem McCain Nemzetközi Vezetői Intézetének ügyvezető igazgatóját is megkereste az ukrajnai válsággal kapcsolatos tárgyalásokon az Egyesült Államok képviselőjeként.

Nowicki a Köztársaság nemzeti politikai riportere. Kövesd őt a Twitteren, @dannowicki .

Ez az erőfeszítés további jelentőségre tett szert, miután péntek kora reggel elképesztő vereséget szenvedett egy republikánus törvénytervezet, amely az Obamacare néven is ismert megfizethető ellátásról szóló törvény egyes részeit megszüntette, így a törvényhozók azon kell dönteniük, hogy mi a legjobb módja az egészségügyi reform előrehaladásának.

A döntő szavazatot John McCain arizonai republikánus szenátor adta le. Arra kérte kollégáit, hogy jussanak kétpárti megoldásra a felkavaró beszéd során, amelyet kedden tartott, néhány nappal az agyrák diagnózisa után.

Másnap este Nelson és Collins a NoPa Kitchenben, egy amerikai sörözőben adott otthont a vacsorának, pár lépésre a Nemzetközi Kémmúzeumtól.

A résztvevők között voltak olyan kulcsfontosságú szenátus mérsékelt képviselők, mint Lisa Murkowski alaszkai republikánusok és Mike Rounds dél-dakotai, valamint Joe Donnelly indián demokraták, Claire McCaskill missouri, Jeanne Shaheen New Hampshire-ből, Mark Warner virginiai és Joe Manchin nyugat-virginiai.

Collins hasonló témát fogalmazott meg a pénteki szavazást követően.

"Át kell gondolnunk a megközelítésünket" – mondta Twitter-fiókjában közzétett nyilatkozatában. "Az ACA hibás, és az ország egyes részein összeomlás közeli helyzetben van. Ahelyett, hogy partizángyakorlatokban vennének részt, a republikánusoknak és a demokratáknak együtt kell működniük ezen nagyon súlyos problémák megoldásán."

Chuck Schumer, a demokrata párti szenátus vezetője elmondta, hogy a GOP képviselőházának elnökével, Paul Ryan-nel (Wisconsin) beszélt pénteken a közös munkáról.

„Szomj van rá” – mondta Schumer. "Csak abban reménykedem, hogy John McCain tegnap esti varázslatos pillanatának tartós hatása lesz, és jobb együttműködésre késztet bennünket, és mindkét fél okolható a múltért."

Olvass tovább:

A szenátus republikánusai nem fogadták el az Obamacare hatályon kívül helyezését. Most mi?

A szenátus kis híján legyőzte az Obamacare „sovány visszavonását”, McCain pedig nemmel szavaz

A szenátusi Obamacare hatályon kívül helyezésének összeomlása: A működési zavarok silány jogszabályokat tesznek, de nagyszerű tévét

Az Obamacare hatályon kívül helyezése egyelőre halott. Mit jelenthet ez számodra?

Collins és Nelson, mindketten államuk egykori biztosítási biztosai, elcseréltek néhány ötletet a washingtoni repülőútról a júniusi repülés során. Nelson szerint különösen tetszett nekik egy szövetségi viszontbiztosítási alap létrehozásának ötlete, amely megvédené az egészségbiztosító társaságokat a katasztrófáktól.

Nelson már benyújtott egy ilyen értelmű törvényjavaslatot, miután a Kongresszusi Költségvetési Hivatal elemzése arra a következtetésre jutott, hogy az csak Floridában 13%-kal csökkentené az egészségügyi díjakat.

Minél többet beszélgettek, annál inkább rájöttek, hogy az egészségügyi reform egyéb vonatkozásain is dolgozhatnak, tekintettel a pártok vezetői közötti politikai patthelyzetre.

"Azt mondtuk, csináljuk együtt" – mondta Nelson. "Ez oda vezetett, hogy Susan kezdeményezte, és mindenkit meghívott, aki ott volt, hogy ismerje meg ötleteit."

A viszontbiztosítási alap volt az egyik ötlet, amelyet vacsora közben megvitattak, mondta. Ugyanígy jártak el a költségmegosztás csökkentésének módjai is, amelyek az alacsony jövedelmű amerikaiakat segítik az egyéni egészségügyi piacon, hogy fizessenek a fedezetért. A cél az egészségbiztosítási piacok stabilizálásának módja volt – mondta.

Manchin csütörtökön a szenátusban megemlítette a viszontbiztosítási javaslatot. McCaskill pedig azt mondta, hogy a törvényhozóknak most kell cselekedniük, hogy biztosítsák az embereknek, hogy jövőre legyen hol biztosítást vásárolniuk.

"Megpróbáljuk kétpárti módon mozgatni a labdát" – mondta. "Tehát megpróbáljuk egy kétpárti csoporttal kezdeni, és megnézzük, nem tudunk-e valamilyen módot kitalálni a piacok stabilizálására."

A missouri demokrata párt azt mondta, reméli, hogy összefoghat a republikánusokkal, és "kicsiben kezdi, majd meglátja, hogy növelhetjük-e a létszámunkat".

Amikor elhagyták a vacsorát, nem volt elkötelezve, hogy hivatalos munkacsoportként újra találkoznak. De Nelson azt mondta, hogy a szenátorok továbbra is beszélni fognak.

Záróbeszédében Nelson elmondta a csoportnak, hogy a kétpárti erőfeszítést vezető mérsékelt szerepük növekedni fog, ha a hatályon kívül helyezési törvényjavaslat megbukik.

"Egy vákuum jön létre, amelyben fel kell ajánlanunk néhány ilyen ötletet" – mondta.

Az USA TODAY riportere, Nicole Gaudiano (USA TODAY) közreműködött ebben a történetben

Az arizonai konzervatívok nagyrészt részt vettek csütörtökön az amerikai egészségügyi törvény képviselőház általi elfogadásában, amely újjáélesztette a republikánusok reményét Barack Obama elnök aláírt egészségügyi törvényének központi részei hatályon kívül helyezéséről.

Andy Biggs újonc képviselő, aki a Phoenixtől keletre lévő konzervatív kongresszusi körzetet képviseli, az egyetlen arizonai republikánus volt, aki a törvény ellen szavazott, és Ruben Gallego, Raul Grijalva, Tom O’Halleran és Kyrsten Sinema demokrata képviselőkkel is ellenezte a törvényjavaslatot.

Trent Franks, Paul Gosar és David Schweikert republikánus képviselők, valamint Martha McSally képviselő egyetértett Paul Ryan képviselőházi elnökkel, a törvényhozásban, amely a képviselőház vezetőinek és Donald Trump elnöknek a legfontosabb prioritása.

TOVÁBBI: Mit csinál valójában a republikánus Obamacare hatályon kívül helyezési törvényjavaslat?

Miért szavazott nemmel Biggs?

Biggs egyike volt annak a 20 republikánusnak, akik nemmel szavaztak, valamint 193 demokrata. A Ház 217:213 arányban megszavazta a törvényjavaslatot.

A szavazatát magyarázó nyilatkozatában Biggs bírálta az intézkedést, amiért az "Obamacare alapvető kereteit a helyén hagyta", és "még ami még rosszabb, nem láttam meggyőző bizonyítékot arra, hogy az AHCA érdemi könnyítést fog nyújtani a pusztító támadások által összetört arizonai családoknak. magas egészségbiztosítási díjak."

McSally, akinek swing kerületének arcszíne állandó újraválasztási nyomást biztosít, egy kísérő törvényjavaslatot írt elő, amely megszünteti az amerikai egészségügyi törvényben a Kongresszus tagjaira és munkatársaikra vonatkozó mentességet.

"Ez nem egy tökéletes törvényjavaslat, de jobb, mint egy meghibásodott rendszer" – mondta McSally Obama megfizethető ellátási törvényére utalva.

McSally csütörtökön hívta fel a figyelmet, miután az Associated Press kongresszusi tudósítója a Twitteren keresztül idézte őt, aki trágár szavakat használt republikánus társai összefogására. McSally állítólag sürgette kollégáit, hogy végezzék el ezt a "(kimondó) dolgot", az AP riportere tweetje szerint.

Miközben támogatta a törvényjavaslatot, Gosar nagyra értékelte azt.

"Politikusnak kiadó fogorvosként elmondom az arizonaiaknak az igazságot az AHCA frissített változatával kapcsolatban: ez a törvényjavaslat NEM az Obamacare teljes hatályon kívül helyezése, ismétlem, NEM az Obamacare teljes hatályon kívül helyezése" – mondta Gosar írásos nyilatkozatában. "A House Freedom Caucusban dolgozó kollégáimmal végzett munka után azonban konzervatív, időtálló változtatásokat tudtunk elérni az AHCA eredeti verziójában. Ezek a változtatások azonnal megszüntetik az Obamacare adókat, csökkentik az egészségbiztosítási díjakat, és több választási lehetőséget kínálnak. az arizonaiak számára, és megkezdi a betegközpontú piac újjáépítésének folyamatát."

A képviselőház által elfogadott törvényjavaslat most bizonytalan jövő előtt áll a GOP által ellenőrzött szenátusban.

"Valljuk be, a Szenátus gyakran az a hely, ahol a nagyszerű ötletek elrontják" – mondta Schweikert csütörtökön a Phoenix KFYI-AM (550) rádióállomásnak adott interjújában.

Ryan és a republikánusok a törvényjavaslat új visszatéríthető adójóváírásait hirdették, hogy segítsenek azoknak az embereknek, akik nem szereznek biztosítást munkaadójukon keresztül; a Medicaid-re vonatkozó változtatásai, amelyek szerintük „rugalmassá és rugalmassá teszik a programot azok számára, akik kiszolgálására készültek”; növeli az adómentes "egészségügyi megtakarítási számlákat", hogy segítsen azoknak az embereknek, akiknek a biztosítási tervei magas önrészeket tartalmaznak; valamint a Planned Parenthood, amely a nők egészségügyi szolgáltatásokat nyújtja, beleértve az abortuszt, megfosztása.

Contents