By September 8, 2023

Csináld ezt, ne azt: Egyszerű cserék, hogy fokozd jólléted

Valójában nincs dicsőség a 24 órás hustle and grind kultúrában."

Alkalmazzon öngondoskodási stratégiákat. "A jó hír az, hogy előfordulhatnak olyan apró módosítások, amelyeknek jelentős hatása van" – mondta korábban Neda Gould, a Johns Hopkins Egyetem pszichiátriai és viselkedéstudományi professzora az USA TODAY-nek.

Mi a kiégés? A munkával kezdődik, és bár az öngondoskodás segíthet, nem csak az Ön problémáját kell megoldania

Gould olyan kisebb változtatásokat javasol, mint például a kis, ötperces szünetek beiktatása a munkanap során, és lehetőség szerint friss levegővétel.

„Valóban van egy kis idő, amikor elszakadhat a munkától, még ha néhány percre is” – mondta Gould. „Így megtankolhatja a tankját.”

Fontolja meg, hogy beszéljen egy felügyelővel. "Néha az emberek hajlamosak visszalépni, és akkor a felettesed azon töpreng, hogy miért csinálják azt, amit csinálnak, vagy miért nem csinálják azt, amit korábban" – mondja Morin.

Hozzáteszi, hogy a főnökével folytatott beszélgetést, ha úgy gondolja, hogy elfogadóak lennének, arról, miért változhat meg a viselkedése, valahogy így hangzik: "Igen, még mindig a munkámban vagyok. Még mindig szeretem a munkámat. most jöttem rá, hogy a túl sok munka nem tesz jót a mentális egészségemnek, ami szintén nem tesz jót a jövőbeli karrieremnek. Szóval ezt fogom csinálni, és ezért fogom csinálni."

Bár ijesztő lehet ezt a beszélgetést elkezdeni, mindenki számára lehetővé teszi, hogy megértse, mi történik.

"Sokkal jobb környezetet teremt a jövőben" – teszi hozzá Morin.

Közreműködik: Paul Davidson és Orlando Mayorquin, USA TODAY

A sérüléseken való túljutás társadalmunkban gyakori tévedés, valószínűleg a legtöbb edző filozófiájából fakad. Kificamodik a bokája, nem nagy baj. Futtassa le, vagy rögzítse újra, és térjen vissza a játékba. Ha ezt teszi, az eredeti sérülés súlyosbodik.

Az órán szívesen megkérdezem a diákjaimat az indianai Hannover College- ban, hogy emlékeznek-e olyan esetekre, amikor megsérültek, és folytatták. Mindenki, aki sportoló, el tud mesélni legalább egyet, a legtöbb pedig sokat. Ezután megkérdezem, hogy szerintük megúszták-e, és hogy helyes volt-e. A legtöbben igennel és igennel válaszolnak. Válaszul arra kérem, hogy 20 vagy 30 év múlva vegyék fel velem a kapcsolatot, és mondják el, hogyan állnak. Ennek az az oka, hogy a szervezet gondos naplót vezet az ilyen kihágásokról, és amikor a károsodás már kellően előrehaladott, merevséget és fájdalmat kezdesz érezni, és azon tűnődsz, honnan ered.

Fontos: Reggel vagy este kell először edzeni? Íme, mit mond a kutatás.

És ez csak a kiindulópont. Évről évre rosszabb lesz, mivel a csont a csonthoz dörzsölődik, elcsúfítja a csontokat, és ha nagyon megromlik, ízületi pótlásra lesz szükség. Tehát itt van, hogyan kerülheti el ezt a sorban.

Mi a túledzés? És milyen hatással van a testemre?

Egy másik gyakori hiba a túledzettség, amelyet az okoz, hogy nem értjük az intenzitás és az edzés mennyisége közötti kapcsolatot. Általában ennek fordított összefüggésnek kell lennie. Ha nagy intenzitással edz, csökkentse a hangerőt. Hasonlóképpen, ha az edzés intenzitása alacsony, növelheti a hangerőt. Ennek a kapcsolatnak a kordában tartása különösen fontos súlyemelésnél, más néven ellenállási edzésnél .

Csináld ezt, ne azt: Egyszerű cserék, hogy fokozd jólléted

Mit érnek a pihenőnapok mozgással?

Az elmúlt 75 év talán legfontosabb felfedezése az erősítő edzésben a pihenés értéke. Ez a lecke túl későn jött az amerikai olimpiai súlyemelő-válogatott számára még az 1960-as években. Egészen addig az amerikaiak voltak a vezetők az olimpiai súlyemelésben, szinte minden súlycsoportban aranyérmet nyertek. Aztán történt valami.

Igen, az anabolikus szteroidok megjelentek a színen, de minden országban használták őket, és még nem voltak illegálisak. A legfontosabb fejlesztés az volt, hogy a tudományt az edzésre alkalmazzuk, amit Oroszország és Bulgária is megtett, és eközben elhaladtak az amerikaiak mellett, és odáig hagytak minket a porban, hogy szerencsénk volt bármelyik súlycsoportban bronzérmet nyerni. .

Két kulcsfontosságú tudományos felfedezés katapultálta az oroszokat és a bolgárokat az olimpiai versenyben. Az első az edzés mennyiségének csökkentése volt, ami lehetővé tette az edzés intenzitásának növelését, ami több erőhöz vezetett. A második a több pihenés volt az edzések között a teljes felépülés biztosítása érdekében.

Csak amikor a vasfüggöny leomlott és a kommunikáció javult, az amerikai osztag rájött, hogy durván túledzett, míg a bolgárok többet pihentek.

Szeretheti, hogy miért rossz a diétás szóda, és nem a válasz, ha gyors fogyást keres

Hogyan tudom egyensúlyba hozni az edzést, az étrendet és az alvást?

Amikor edz, úgy gondoljon az általános megközelítésére, mint egy háromlábú zsámolyra. Az egyik láb gyakorlat. Fontos, hogy ne csak a fent leírt módon végezzen gyakorlatokat, hanem figyeljen a másik két lábra is.

A második láb a megfelelő táplálkozás, a fehérje pedig óriási tényező. Egy átlagos embernek körülbelül 0,36 gramm fehérjére van szüksége testtömegkilónként. Ez 0,55 grammra nőhet futók és más állóképességi sportolók esetében. De a súlyemelők számára a fehérjeszükséglet legalább 0,72 gramm, és akár 1,0 gramm testsúlykilogrammonként is elérheti azokat, akik keményen, nagyon magas intenzitással edzenek.

A harmadik láb az alvás. A kemény edzés csak az előkészület a fejlődéshez. Az igazi haladás alvás közben megy végbe, mert ekkor maximalizálódik az újjáépítés és a fehérjeszintézis. Más szóval, megfelelő alvás hiányában kimeríted magad, bármennyire is elkötelezett vagy az edzésed és a táplálkozásod iránt. Az átlagos embernek hét-kilenc órát kell aludnia éjszaka, és az intenzív edzésben részt vevőknek legalább ennyit jó minőségű alvásra van szükségük.

A lényeg az, hogy az erőteljes testmozgás nagyszerű a testnek, de ehhez okosan kell bánni, és nem kell túlzásba vinni.

Reach Bryant Stamford, a Hannoveri Főiskola kineziológia és integratív fiziológia professzora a stamford@hanover.edu címen.

Az, hogy hol él az Egyesült Államokban, hatással lehet egészségére és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésére.

Egy új jelentés szerint Kalifornia, Washington, Oregon és Utah egyes városai a legegészségesebb emberek otthona, míg a déli államok egyes városai a legegészségtelenebbek.

Az Egyesült Államok 180 legnépesebb városát a jó egészség 43 fő mutatója alapján értékelte a WalletHub személyes pénzügyi oldal. Ezeket a mutatókat négy kategóriába sorolták: egészségügy, élelmiszer, fitnesz és zöldterület. Minden mérőszámot a WalletHub elemzői 100 pontos skálán értékeltek, a 100-as pontszám az egészséges életmód legkedvezőbb feltételeit jelenti.

Az összegyűjtött adatok tartalmazzák az orvosi látogatás költségeit, a gyümölcs- és zöldségfogyasztást, valamint a COVID-19-es esetek számát. Az adatokat egy hónap alatt gyűjtötték össze.

Feszült?: Az Egyesült Államok ezen államaiban élők a leginkább stresszesek

Kutya egészsége: Egy fertőző kutyabetegség járvány tört ki Floridában. Kell-e aggódniuk az állattartóknak?

"Az adatok jó hírű, többnyire kormányzati forrásokból származnak, mint például a Census Bureau, a Council for Community and Economic Research, a Bureau of Labor Statistics és a CDC" – mondta Jill Gonzalez, a WalletHub elemzője az USA TODAY-nek adott nyilatkozatában.

Gonzalez szerint a kaliforniai San Francisco az 1. helyen áll lakói mentális és fizikai egészsége, egészségbiztosítása, valamint azért, mert a lakosság 83%-a be van oltva.

A texasi Brownsville az utolsó helyen áll az egészségügyi szolgáltatók és az egészséges ételeket kínáló éttermek hiánya alapján. Gonzalez szerint Brownsville-ben a legmagasabb az elhízott lakosok aránya.

A texasi Laredóban a legalacsonyabb egy orvosi látogatás költsége, 56 dollár, ami 3,9-szer olcsóbb, mint az alaszkai Juneau-ban, a legmagasabb 219 dolláros városban.

Miről beszél mindenki? Iratkozzon fel felkapott hírlevelünkre, hogy értesüljön a nap legfrissebb híreiről

Két vermonti városban, Burlingtonban és Dél-Burlingtonban a legalacsonyabb azoknak a felnőtteknek az aránya, akik naponta kevesebb mint egyszer esznek gyümölcsöt, 30,40%, ami 1,7-szer alacsonyabb, mint a Mississippi állambeli Gulfport városában, ahol a legmagasabb, 51,80%.

Az arizonai Glendale-ben és a maine-i Lewiston államban a legalacsonyabb a fitneszklub-tagság havi költsége, 15,00 dollár, ami 7,2-szer olcsóbb, mint New Yorkban, a legmagasabb, 108,26 dolláros városban.

174. Columbus, Georgia

175. Augusta, Georgia

176. Shreveport, Louisiana

177. Charleston, Nyugat-Virginia

178. Jackson, Mississippi

179. Memphis, Tennessee

180. Laredo, Texas

181. Gulfport, Mississippi

182. Brownsville, Texas

"Az embereknek fontolóra kell venniük a legegészségesebb helyeket, ahol élhetnek, mert ha olyan városban élnek, amely elősegíti a wellnesst, és lehetővé teszi az egészséges ételekhez és a szabadidős létesítményekhez való hozzáférést, jelentősen javíthatja életminőségüket" – mondta Gonzalez közleményében.

Amikor tavaly síbalesetet szenvedett a utahi Holladay-ből származó Kortnie Aldous, eltört a sípcsontja, a fibulája és a bokája. Egy sürgősségi műtét és öt nap kórházi kezelés után, később w-loss-website.com , foglalkozási terapeuták kezdték megtanítani neki, hogyan végezze el a rutinfeladatokat a semmiből. Azt is megtanították neki, hogyan kell megbirkózni a fájdalommal.

"A három hónapos fizikoterápiás foglalkozásaim úgy kezdődtek, hogy a sérült lábamat egy meleg, pezsgőfürdőhöz hasonló fürdőbe merültem" – mondja Aldous. Ez a gyakorlat hamarosan megszokottá vált otthonában. "Úgy tapasztaltam, hogy a forró fürdő csökkentette a fájdalmam, és segített a testemnek ellazulni" – mondja.

Nincs egyedül.

Számos tanulmány foglalkozott a meleg vízben való fürdés előnyeivel – köztük a fájdalomcsillapítással. Míg az orvosok gyakran javasolnak hőterápiát, például melegítőpárnát a fájdalom enyhítésére, ezek a módszerek nem hatolnak be olyan mélyen az izmokba, mint a hidroterápiás módszer a forró vízben való áztatás. A szakértők szerint pedig a fürdőzésnek számos egyéb előnye is van, amelyeket sokan nem is ismernek.

William Robiner, a Minnesota Egyetem Orvostudományi Karának orvosprofesszora szerint a forró víz ellazítja a sérült idegeket, porckorongokat vagy csigolyákat körülvevő izmokat. "Amikor a testhőmérséklet megemelkedik, az erek tágulása növeli a vért az izmokban ezeken a területeken" – mondja, hozzátéve, hogy "a pezsgőfürdőben és pezsgőfürdőben folyó víz is utánozza a masszázsnyomást", ami további megkönnyebbülést jelent.

A fürdők bizonyítottan enyhítik a stresszt is . A stressz szintje csökken, mivel a forró víz növeli a testhőmérsékletet, ezáltal megnyugtatja az idegrendszert, endorfinokat, például dopamint és szerotonint ("boldoghormonok") szabadít fel, és javítja a keringést – mondja Veena Graff, a University of the University of Aneszteziológia és kritikus gondozás adjunktusa. Pennsylvania Perelman Orvostudományi Iskola.

Fürdés lefekvés előtt

A fürdőzés másik előnye, amelyet Rajkumar Dasgupta, a Dél-Kaliforniai Egyetem alvás- és kritikusgondozási docense megfigyelt, az, hogy segíthet jobban aludni.

Fáradtnak érzi magát a munkahelyén? Hagyja el a koffeint, és szundítson egyet.

A fürdés további előnyei

"Nagyon jó bizonyítékok és idegtudományok mutatják a testi melegség és a szociális melegség közötti kapcsolatot" – mondja John Bargh, a Yale Egyetem pszichológiaprofesszora. 2012-ben Bargh társszerzője volt egy tanulmánynak , amely megállapította, hogy a gyakran fürdőző emberek jobban érzik magukat, és kevésbé érzik magukat magányosnak. "A kutatások azt mutatják, hogy a bőrre jutó hő egy utat nyit meg az agyban – ugyanazt, amit az antidepresszáns gyógyszerek nyitnak meg" – mondja.

Valójában a melegség által biztosított társadalmi kapcsolat olyan erős, hogy tavaly, amikor a COVID-19-betegek nem tudtak látogatókat fogadni, és gyakran egyedül haltak meg, az orvosok latexkesztyűket töltöttek meg forró vízzel, hogy fizikailag meleg „ szerető kezet ” nyújtsanak a betegeknek. tart.

Az érzelmi előnyök mellett a meleg víz felgyorsíthatja az anyagcserét is – mondja Sven Hoekstra, a Loughborough Egyetem Peter Harrison Fogyatékossági Sportközpontjának rehabilitációs tudósa, aki társszerzője volt egy 2018-as tanulmánynak , amely a forró vízbe merítés előnyeit mutatta be.

Bővebben: Mila Kunis, Ashton Kutcher nem zuhanyozik minden nap. Naponta kell fürdeni?

Hoekstra megállapításai nem különböztek a kollégái által végzett tanulmánytól, amely kimutatta, hogy egy forró fürdő annyi kalóriát égethet el, mint egy 30 perces séta .

Contents