By March 2, 2020

Și evitați dietele care au un număr extrem de scăzut de calorii.

Participarea la un program de dietă supravegheat de medic. Este posibil să vi se solicite să finalizați cu succes un program de scădere în greutate de 6 luni înainte de acordarea aprobării. Medicare nu necesită acest program de 6 luni, dar este posibil să fiți încurajat să participați oricum. Acest tip de program de dietă implică vizite lunare la medicul dumneavoastră sau cabinetul chirurgului bariatric timp de 6 luni. Companiile de asigurări nu încearcă să afle dacă poți slăbi prin dietă. De fapt, majoritatea companiilor de asigurări cer ca greutatea pacientului să fie stabilă în acest timp — fără fluctuații de sus și de jos — sau vi se poate refuza acoperirea. Ei vor să demonstrezi în cele 6 luni dinaintea intervenției chirurgicale că te poți angaja la schimbări în stilul de viață pe care va trebui să le faci pentru totdeauna după operația de slăbire. O evaluare psihologică. Acest lucru este pentru a vă asigura că înțelegeți operația de slăbire și impactul pe care îl va avea asupra stilului dvs. de viață. Evaluarea psihologică verifică, de asemenea, dacă există alimente excesive netratate sau orice alte probleme psihologice. O evaluare nutrițională. Veți lucra individual cu un nutriționist pentru a sublinia schimbările dietetice specifice și obiceiurile care trebuie schimbate.

Ce se întâmplă mai departe?

După ce ați parcurs acești pași, chirurgul va trimite o scrisoare de cerere de preautorizare către compania dumneavoastră de asigurări. Scrisoarea va descrie istoricul dumneavoastră medical și problemele de sănătate legate de greutatea dumneavoastră și va furniza documentația că ați îndeplinit toate cerințele pentru aprobare.

Compania de asigurări va examina apoi cazul dumneavoastră. Dacă aveți simptome de afecțiuni legate de greutate, compania poate solicita teste de diagnosticare specifice, cum ar fi evaluări cardiace, pulmonare sau apnee în somn.

În această perioadă, păstrați note exacte ale tuturor comunicărilor dintre compania de asigurări și chirurgul dumneavoastră. Păstrați copii ale formularelor de asigurare completate, ale scrisorilor trimise și ale scrisorilor primite.

Ce se întâmplă dacă compania dvs. de asigurări refuză acoperirea?

Dacă solicitarea dvs. este respinsă sau dacă compania de asigurări este de acord să plătească doar un mic procent din cost, ușa nu este închisă.

A continuat

Puteți scrie o scrisoare de recurs reprezentantului companiei de asigurări (cum ar fi un supervizor de daune) care a semnat refuzul. Înainte de a face contestație, asigurați-vă că înțelegeți complet politica dvs. și că aceasta nu exclude în mod specific intervenția chirurgicală de slăbire pe care o doriți.

De asemenea, asigurați-vă că nu existau restricții atunci când ați început contractul cu planul de sănătate.

Scrisoarea ta de contestație ar trebui să includă:

O explicație a motivului pentru care considerați că procedura ar trebui acoperită O solicitare pentru o explicație completă a motivului pentru care acoperirea este refuzată (sau plătită la un nivel redus) O solicitare pentru o copie a declarației specifice — luată din broșura de poliță sau de beneficii — care explică de ce acoperirea dvs. este limitată sau refuzată O copie a notificării de refuz O copie a scrisorii de preautorizare a medicului dumneavoastră

S-ar putea să vă fie util să trimiteți o copie a scrisorii de recurs comisarului de asigurări al statului dumneavoastră sau departamentului de corporații dacă sunteți acoperit de un plan HMO. Puteți să explicați că aveți probleme și să cereți ajutor. Chirurgul dumneavoastră bariatric vă poate ajuta cu apelul dumneavoastră.

Alte modalități de a plăti pentru o intervenție chirurgicală de slăbire

Dacă nu aveți asigurare de sănătate sau dacă asigurătorul dumneavoastră nu va acoperi intervenția chirurgicală de slăbire, discutați cu medicul dumneavoastră și cu chirurgul dumneavoastră despre planurile de finanțare. Verificați rata dobânzii și asigurați-vă că sunteți de acord cu toți termenii.

Referință medicală WebMD Evaluat de Sarah Goodell pe 06 noiembrie 2019

Surse

SURSE:

 

Anita Courcoulas, MD, MPH, șef de chirurgie bariatrică și generală minim invazivă, Universitatea din Pittsburgh School of Medicine.

 

Societatea Americană a Chirurgilor Plastici: "Acoperire de asigurare: un ghid pentru pacient."

 

Societatea Americana de Chirurgie Metabolica si Bariatrica: "Metabolic & Chirurgie bariatrica."

 

Referință medicală WebMD: "Pregătirea pentru operația de slăbire" și "Opțiunile tale în chirurgia de slăbire: a face alegerea."

 

Conferința Națională a Legislativelor de Stat: "Reforma în sănătate și mandate de sănătate pentru obezitate."

 

 

Puteți fi candidat pentru o intervenție chirurgicală de slăbire dacă:

Sunteți un adult obez, mai ales dacă aveți o afecțiune legată de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2. Cunoașteți riscurile și beneficiile. Ești gata să adaptezi felul în care mănânci după operație. Te-ai angajat să faci schimbări în stilul de viață pentru a menține greutatea.

Adolescenții, de obicei, nu sunt operați de slăbire decât dacă sunt extrem de obezi, cu un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 35 și cu o afecțiune medicală semnificativă legată de greutate.

Dacă vă gândiți la asta, discutați cu medicul dumneavoastră dacă este o opțiune bună pentru dvs.

4 tipuri de intervenții chirurgicale pentru pierderea în greutate

Când aveți o intervenție chirurgicală de slăbire, chirurgul face modificări stomacului sau intestinului subțire sau ambele. Iată cele patru metode pe care chirurgii le folosesc de obicei:

Bypass gastric: medicul dumneavoastră poate numi acest lucru "Roux-en-Y" bypass gastric sau RYGB. Chirurgul lasă doar o parte foarte mică a stomacului (numită pungă). Punga aceea nu poate ține multă mâncare, așa că mănânci mai puțin. Alimentele pe care le consumi ocolesc restul stomacului, mergând direct din pungă în intestinul tău subțire. Această intervenție chirurgicală se poate face adesea prin mai multe incizii mici folosind o cameră pentru a vedea în interior (laparoscop). Medicii pot efectua, de asemenea, un mini-bypass gastric, care este o procedură similară efectuată și prin laparoscop.

Bandă gastrică reglabilă: Chirurgul pune o bandă mică în partea superioară a stomacului. Banda are în interior un mic balon care controlează cât de strânsă sau slăbită este banda. Banda limitează cât de multă mâncare poate intra în stomac. Această intervenție chirurgicală se face folosind un laparoscop. Această procedură este rar efectuată în S.U.A.

Manșonul gastric: Această intervenție chirurgicală îndepărtează cea mai mare parte a stomacului și lasă doar o secțiune îngustă a părții superioare a stomacului, numită manșon gastric. Operația poate reduce, de asemenea, hormonul foamei, grelina, astfel încât să mănânci mai puțin.

Comutatorul duodenal: Aceasta este o intervenție chirurgicală complicată care îndepărtează cea mai mare parte a stomacului și folosește un manșon gastric pentru a ocoli cea mai mare parte a intestinului subțire. Limitează cât de mult poți mânca. De asemenea, înseamnă că corpul tău nu are șanse mari de a absorbi nutrienții din alimente, ceea ce ar putea însemna că nu obțineți suficiente vitamine și minerale de care aveți nevoie.

A continuat

Implant electric : Sistemul reîncărcabil Maestro funcționează ca un stimulator cardiac pentru a furniza impulsuri electrice unui nerv dintre stomac și creier , numit nervul vag. Acest nerv îi spune creier când stomacul este plin. Dispozitivul este implantat în abdomen si are o telecomanda care o poate regla din exteriorul corpului.

Cu orice tip de intervenție chirurgicală de slăbire, trebuie să vă concentrați pe o dietă sănătoasă și pe a deveni mai activ ca parte a stilului dvs. de viață.

Beneficiile operației de slăbire

După operația de slăbire, majoritatea oamenilor slăbesc timp de 18-24 de luni. În acel moment, mulți oameni încep să-și recapete o parte din greutatea pierdută, dar puțini o recuperează pe toate.

Dacă ați avut afecțiuni medicale legate de obezitate, acestea se îmbunătățesc de obicei după o intervenție chirurgicală de slăbire. Unele afecțiuni, cum ar fi diabetul, se pot îmbunătăți rapid. Altele, cum ar fi hipertensiunea arterială, pot dura puțin mai mult.

Riscuri și efecte secundare

Cele mai frecvente efecte secundare includ greață, vărsături, balonare, diaree, transpirație excesivă, creșterea gazelor și amețeli.

Efectele secundare grave pot include sângerare, infecție, scurgeri din locurile în care sunt cusăturile și cheaguri de sânge în picioare, care se pot muta la inimă și plămâni. Majoritatea oamenilor nu primesc nimic din acestea.

Problemele pe termen lung după o intervenție chirurgicală de slăbire depind de tipul pe care îl aveți. Una dintre cele mai frecvente probleme, în special cu bypass-ul gastric, este "sindromul de dumping," în care alimentele se deplasează prea repede prin intestinul subțire. Simptomele includ greață, slăbiciune, transpirație, leșin, diaree după masă și imposibilitatea de a mânca dulciuri fără a vă simți foarte slăbit. Poate apărea la până la 50% dintre persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală de slăbire. Dar evitarea alimentelor bogate în zahăr și înlocuirea lor cu alimente bogate în fibre poate ajuta la prevenirea acesteia.

Litiaza biliară se poate forma atunci când slăbiți rapid. Pentru a ajuta la prevenirea acestora, medicul dumneavoastră vă poate recomanda administrarea de săruri biliare suplimentare în primele 6 luni după operație.

Va trebui să te asiguri că primești și suficienți nutrienți, mai ales dacă intervenția chirurgicală a făcut ca organismul tău să absoarbă mai greu nutrienții din alimente.

Deoarece pierderea rapidă în greutate și deficiențele nutriționale pot dăuna copilului în curs de dezvoltare, medicii le sfătuiesc adesea femeile de vârstă fertilă care se operează pentru slăbire să evite sarcina până când greutatea lor devine stabilă.

Referință medicală WebMD Analizat de Nayana Ambardekar, MD, pe 25 ianuarie 2020

Surse

SURSE:

Comunicat de presă, Allergan.

Departamentul de Terapie Nutrițională, Clinica Cleveland.

Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Renale.

Comunicat de presă, FDA.

Încerci din greu, dar acea scară nu se va clinti. Este doar natura umană să se întrebe dacă acele kilograme se vor desprinde vreodată. Dar nu ridica steagul alb și nu renunța încă la dieta. Vezi dacă unul dintre aceste lucruri ascunse se încurcă în secret cu speranțele tale de pierdere în greutate.

Este pentru că sar peste micul dejun?

Ar putea fi. Când iei o trecere la prima masă a zilei, poate funcționa împotriva ta. Este posibil să vă simțiți mai foame mai târziu, așa că este posibil să exagerați la prânz.

Încercați să mâncați într-o oră de la trezire. Un mic dejun bogat în fibre și proteine ​​vă poate ajuta să vă simțiți plin, mai mult timp. Încercați brânza de vaci cu fructe, ouă cu pâine prăjită din grâu integral sau iaurt grecesc cu o banană.

Mănânc prea aproape de ora de culcare?

O masă de noapte târziu poate provoca probleme pentru planul tău de slăbire. Poate crește temperatura corpului, zahărul din sânge și insulina, ceea ce vă îngreunează arderea grăsimilor. Încercați să luați cina cu cel puțin 3 ore înainte de a merge la culcare.

Aveți grijă la gustarea după cină. Consumi mai multe calorii decât îți dai seama când ciugulești în timp ce te uiți la televizor sau folosești computerul. De asemenea, puteți fi tentat să mâncați alimente nesănătoase precum înghețata sau chipsurile de cartofi.

Pentru că sunt prea stresat?

Este posibil. Te poate face să ajungi la alimente bogate în calorii și grăsimi. Corpul tău tinde, de asemenea, să stocheze mai multe grăsimi atunci când ești stresat.

Pentru a reduce stresul, încercați exerciții sau meditații.

Este din cauza sexului meu?

Ar putea face diferența în modul în care slăbiți. Un studiu recent sugerează că este mai ușor pentru bărbați să scadă rapid kilogramele. Dar femeile tind să aibă mai mult succes cu eforturi pe termen lung.

Unde slăbiți poate fi, de asemenea, diferit. Băieții pierd mai întâi grăsimea de pe burtă, dar acea zonă poate fi mai grea pentru doamne.

Ard caloriile mai încet decât alți oameni?

Eventual. Cât de repede le ardeți se bazează pe metabolismul dvs. — reacții chimice care vă mențin corpul.

Dacă ai un metabolism lent, genele tale pot fi de vină. Sau este posibil să nu aveți suficientă masă musculară slabă. Persoanele cu corp slab și musculos ard mai multe calorii decât persoanele cu un procent mai mare de grăsime corporală.

A continuat

Alte lucruri care pot afecta modul în care ardeți caloriile:

Îmbătrânește. Metabolismul tău încetinește cu aproximativ 2%-8% la fiecare deceniu. Poate fi din cauza scăderii masei musculare.

Mananca prea putin. Sună ciudat, dar adevărul este că, dacă sări peste mese sau dacă urmezi o dietă foarte săracă în calorii, se poate întoarce făcându-te să arzi calorii mai încet.

Vrei să-ți accelerezi metabolismul? Ridicați greutăți pentru a vă crește masa musculară slabă. Și evitați dietele care au un număr extrem de scăzut de calorii.

Dorm suficient?

Când nu îți iei ZZZ-urile, poate fi mai greu să slăbești. Metabolismul tău poate încetini și nu vei arde calorii la fel de repede pe cât ai vrea.

De asemenea, este posibil să aveți mai puțină energie atunci când nu dormi suficient. Asta face mai greu să faci exerciții fizice.

Când ești obosit, ai mai multe șanse să faci alegeri proaste pentru o dietă, cum ar fi să alegi dulciuri în locul fructelor. Într-un studiu recent, oamenii care nu au dormit suficient au mâncat cu aproximativ 300 de calorii mai multe pe zi decât cei care s-au odihnit mai mult.

Sunt genele mele?

Poate. Unele corpuri sunt pur și simplu mai bune decât altele la arderea grăsimilor. Este ceva ce moșteniți de la părinți sau bunici.

Nu ai niciun control asupra genelor care ți-au fost transmise, așa că s-ar putea să trebuiască să muncești puțin mai mult pentru a arde calorii și a pierde în greutate.

Tiroida mea acţionează?

Dacă este subactiv, este posibil să aveți o afecțiune numită hipotiroidism. Poate duce la creșterea în greutate din cauza acumulării de sare și apă în organism.

O tiroidă hiperactivă se numește hipertiroidism. Mulți oameni cu ea slăbesc, dar alții ridică kilogramele în plus pentru că vă poate face să vă simțiți mai foame.

Modul în care tiroida îți afectează metabolismul, energia și greutatea este complicat. Alți hormoni, proteine ​​și substanțe chimice pot juca, de asemenea, un rol. Consultați-vă medicul dacă credeți că este o problemă.

Se datorează unei probleme cu sănătatea mea generală?

Condițiile medicale fac să slăbești mai greu. Câteva lucruri care ar putea cauza probleme de greutate sunt:

Tulburări de alimentație precum bulimia Boala de inima Tulburări hormonale Tulburări de somn precum apneea în somn

Unele medicamente pot da, de asemenea, o lovitură eforturilor dumneavoastră de a scădea câteva kilograme. De exemplu, ați putea avea probleme cu pierderea în greutate dacă luați medicamente pentru:

Alergiile Contraceptie Depresie Diabet Epilepsie Tensiune arterială crescută Tulburare bipolara Schizofrenie

Dacă aveți una dintre aceste afecțiuni și greutatea este o problemă pentru dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să vă schimbe medicamentele.

Referință medicală WebMD Analizat de Nayana Ambardekar, MD, pe 17 iulie 2019

Surse

SURSE:

Dong, F. Jurnalul Internațional de Traduceri & Medicina comunitara, Februarie 2014.

Academia de Nutriție și Dietetică: "Mituri și fapte ale metabolismului," "Ce este vitamina D?"

Academia Americană a Medicilor de Familie: "Ce este nevoie pentru a pierde în greutate," "Ce ar trebui să știți înainte de a începe un plan de slăbire."

Asociația psihologica americană: "Stresul și mâncatul."

Asociația Americană a Tiroidei: "Tiroidă și greutate."

Fundația Națională pentru Somn: "Cum îți afectează greutatea când mănânci?" "Pierderea în greutate cu apnee în somn."

Coaliția de acțiune pentru obezitate: "Pune știința în spatele exercițiilor — Antrenează-te mai inteligent, nu mai greu."

Universitatea de Sănătate din Wisconsin: "Sfaturi pentru un mic dejun sănătos," "Privarea de somn și creșterea în greutate."

Consiliul Vitaminei D: "Un nou studiu sugerează că suplimentarea cu vitamina D ajută la pierderea în greutate la persoanele obeze și supraponderale," "Am deficit de vitamina D?"

Cum funcționează operația de slăbire și te-ar putea ajuta? Obțineți răspunsuri aici la întrebările frecvente despre operația de slăbire.

Ar trebui să iau în considerare operația de slăbit?

Operația de slăbire nu este pentru toată lumea. În general, medicii îl recomandă numai persoanelor care:

Au un indice de masă corporală (IMC) de 40 sau mai mult – aproximativ 100 de kilograme supraponderali pentru bărbați și 80 pentru femei Au un IMC mai mic (35 până la 40), dar au și probleme grave de sănătate legate de obezitate, cum ar fi boli de inimă, diabet de tip 2, colesterol ridicat sau apnee severă în somn Au încercat și nu au reușit să slăbească prin mijloace nechirurgicale, cum ar fi dieta și exercițiile fizice ideal slim pareri forum Înțelegeți pe deplin riscurile asociate cu operația de slăbire și sunteți motivați

Cum mă va ajuta operația de slăbit să slăbesc?

Există două tipuri de bază de intervenții chirurgicale de slăbire — intervenții chirurgicale restrictive și intervenții chirurgicale de malabsorbție (și, de asemenea, operații care sunt o combinație a ambelor proceduri). Fiecare ajută la pierderea în greutate în moduri diferite.